Новите случаи на коронавирус в Нидерландия достигнаха днес нов рекорден

...
Новите случаи на коронавирус в Нидерландия достигнаха днес нов рекорден
Коментари Харесай

Нидерландия отчете антирекорд от 3294 новозаразени с коронавирус за денонощие

Новите случаи на ковид в Нидерландия доближиха през днешния ден нов рекорден денонощен растеж от 3294, демонстрират данни, публикувани от здравните управляващи, представени от Ройтерс.

Броят на новите случаи на ковид отбелязва рекордни стойности съвсем всеки ден от средата на септември и през вчерашния ден за първи път надвиши прага от 3000, показва организацията.

Нидерландското държавно управление в понеделник вкара пакет от нови ограничения за ограничение растежа на инфекциите.

Междувременно стана ясно, че над една четвърт от тестваните за новия ковид ултраортодоксални евреи в Израел са дали позитивна проба , съобщи ДПА, като се базира на израелското министерство на опазването на здравето.

Около 12 % от 9-те милиона поданици на страната са представители на тази общественост, сочат данни на Израелския институт за народна власт. Положителна проба са дали сред 25 и 33 на 100 от тестваните за ковид ултраортодоксални евреи.

Голям е делът на инфектираните и при арабското малцинство. Представителите на тази общественост, сходно на ултраортодоксалните евреи, живеят на огромни фамилии и постоянно вземат участие в всеобщи прояви като молебствия в нарушаване на противоепидемичните ограничения.

Очаква се броят на случаите на ковид в Израел да се усили след скупчването на доста хора за молитва в понеделник по случай Йом Кипур (Деня на изкуплението) - най-свещения ден в еврейския календар.

Към днешна дата броят на тежко болните от Ковид-19 в страната е над 800. Експерти предизвестяват, че израелската здравна система е пред колапс. Миналата седмица в Израел бяха регистрирани рекордните за едно денонощие близо 8500 нови случая. Общият брой на записаните инфектирани в страната приближава 240 000, 1547 от които са умряли.

На този декор безработните в Израел към този момент са над 900 000. Близо 180 000 души са се записали на трудовата борса, откогато този месец бе въведена втората национална карантина от началото на пандемията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР