Новите случаи на covid-19 в световен мащаб са намалели с

...
Новите случаи на covid-19 в световен мащаб са намалели с
Коментари Харесай

СЗО: Намалява броят на новите случаи на COVID-19

Новите случаи на covid-19 в международен мащаб са намалели с 16% през последната седмица, осведоми Асошиейтед прес. Според Световната здравна организация (СЗО) към този момент съвсем един месец следим спад на броя на новозаразените.

В седмичния отчет на СЗО се подчертава и върху намалелия брой на смъртните случаи. Там се регистрира спад с 10%. През последната седмица са регистрирани 10 милиона нови случая. 60 000 души пък са изгубили борбата с вируса. Единственият район, който бележи растеж на случаите на covid-19 e Западния Тих океан. Там инфекциите са се покачили с 1/3 спрямо миналата седмица.

От СЗО осведомят, че Омикрон продължава да бъде преобладаващия вид в международен мащаб. Той е извършител на към 99,5% от новите случаи. През последния месец не са докладвани случаи, породени от по-ранните разновидности алфа, бета, ламбда или мю. Въпреки това някои страни са изправени пред провокации.

Множество страни в Европа, измежду които Англия, Дания и Швеция отстраниха съвсем всички ограничаващи ограничения, откакто означиха спад на инфектираните с covid-19. По-голямата част от популацията там е имунизирано и това разрешава връщането към естествения живот. Ваксинираните в Съединени американски щати към този момент са 73%. Така при експлоадирането на нова вълна на болестта няма да се постановат толкоз строги ограничения, за преодоляване на обстановката.

Въпреки всичко това от СЗО обявиха, че е рано да се твърди, че пандемията е завършила. От Здравната организация предизвестиха, че в случай че Covid-19 продължи да се популяризира, вируса може да мутира в по-смъртоносна и заразна версия.
ТЕМА преди 42 минути 1119 преди 9 часа 1473 преди 1 ден 860
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР