Новите си 8 депутати ще излъчи електоратът в Пазарджишко в

...
Новите си 8 депутати ще излъчи електоратът в Пазарджишко в
Коментари Харесай

Пазарджик избира новите си 8 народни представители

Новите си 8 депутати ще излъчи електоратът в Пазарджишко в неделя. Доскоро районът имаше 9 мандата в Народното събрание. Те бяха понижени, откакто Преброяването на популацията, извършено от статистиците, сподели, че жителите на региона доста са намалели - към 7 септември 2021 година те са били едвам 229 814 души, до момента в който предходното броене през 2011 година е отчело 275 548 души.

Кампанията в района още веднъж бе вяла и безлична, без открояващи се прояви и претенденти. Агитацията се водеше най-вече с плакати и билбордове или с шаблонни прессъобщения. А прогнозите са, че и този път интензивността ще бъде ниска.

Различното в идните избори е опцията за избор на метод на гласоподаване - с машина или с хартиена бюлетина. Заради сложността на протокола, ръководителят на Районната изборна комисия в Пазарджик юрист Антони Върбев предложи на членовете на изборните секции, преди да нанесат данните в формалния документ, да напишат числата в електронния вид на протокола в уеб страницата на РИК. Така, в случай че има неточности в черновата, ще могат да се поправят в точния момент, добави адв. Върбев.

С него беседва Тина Соколова:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР