Новите санкции срещу Русия са в застой заради протести от

...
Новите санкции срещу Русия са в застой заради протести от
Коментари Харесай

Политико: Гърция и Унгария блокират новия пакет санкции срещу Русия

Новите наказания против Русия са в застой поради митинги от страна на Гърция и Унгария, написа " Политико ".

Очаква се 11-ият пакет от наказания да включва ограничавания против западни компании, които оказват помощ на Москва да заобикаля глобите.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи по-рано, че повече от 90 компании, в това число китайски, са включени в листата .

Според " Политико " Будапеща и Атина са свързали утвърждението на пакета наказания със листата на фирмите, които Киев счита за " военни спонсори ", и упорстват европейските компании да бъдат изключени от него.

" Въпреки че тези въпроси нормално не са свързани, Унгария и Гърция употребяват пакета от наказания като политически лост, с цел да отстранят своите компании от украинския лист ", написа изданието.

На срещата на външните министри на Европейски Съюз тази седмица немският външен министър Аналена Бербок е подлагала на критика позицията на Унгария, оповестиха дипломати за " Политико ". Към Унгария към този момент се причисли и Гърция .
 Япония с нова порция наказания против Русия
Япония с нова порция наказания против Русия

Санкционирани са 24 лица и 78 организации

" Гърция повтори, че в случай че има съответни доказателства за заобикаляне на глобите, те би трябвало да бъдат показани на вниманието на съответните страни членки на техническо ниво, с цел да може това да бъде съответно разследвано и по-късно да бъдат подхванати подобаващи дейности ", съобщи посланик от Европейски Съюз пред " Политико ".

В случая с украинския лист гръцките компании са упрекнати , че са интернационалните спонсори на войната, макар че не нарушават ограничаващите ограничения против Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР