Новите санкции по закона Магнитски са предупреждение, може да има

...
Новите санкции по закона Магнитски са предупреждение, може да има
Коментари Харесай

Бивш шеф на Козлодуй: Иде трети списък Магнитски

Новите наказания по закона ”Магнитски ” са предизвестие, може да има и трети лист със глобени българи, разяснява във вторник вечерта в предаването на Веселин Дремджиев Йордан Йорданов, някогашен изпълнителен шеф на АЕЦ ”Козлодуй ”.
 
Миналата седмица още петима българи бяха глобени от Съединени американски щати по закона " Магнитски ", като измежду тях имаше и двама, директно свързани с ръководството единствената атомна електроцентрала в България - някогашният заместител изпълнителен шеф на централата Александър Николов и някогашният изпълнителен шеф и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия Иван Генов.

" Моето предсказване е, че ще има " Магнитски 3 ". Прокуратурата има всички документи. И в АЕЦ " Козлодуй " има всички документи, и в Българския енергиен холдинг има всички документи ", съобщи Йорданов.

Според него, в случай че прокуратурата не потвърди това, за което Съединени американски щати имат доказателства, ще има " Магнитски 3 " и в него ще попадне " който не е споделил какво е станало ".

И през вчерашния ден той разяснява, че АЕЦ " Козлодуй " може да работи и с гориво, което не идва от Русия. " Никакъв не е казусът да се премине на друго гориво ", акцентира той. Той напомни и че в края на предходната година АЕЦ " Козлодуй " подписа документи за доставка на нуклеарно гориво от " Уестингхаус " и " Фраматом ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР