Новите санкции на ЕС срещу Русия заради присъдата на Алексей

...
Новите санкции на ЕС срещу Русия заради присъдата на Алексей
Коментари Харесай

Заради Навални: ЕС ще утвърди новите санкции срещу Русия след няколко дни

Новите наказания на Европейски Съюз против Русия поради присъдата на Алексей Навални ще бъдат публично утвърдени през идната седмица. Това съобщи пред Агенция Франс Прес ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел на конференция след първия ден на онлайн срещата на върха на Европейски Съюз.
" В понеделник Съветът на Европейски Съюз утвърди налагането на наказания и това решение ще бъде формализирано идната седмица като част от санкционния режим за нарушение на правата на индивида ", сподели той.
 18 европейски компании напуснаха плана „ Северен поток-2 ” 18 европейски компании напуснаха плана „ Северен поток-2 ”
Най-малко 18 европейски компании към този момент напуснаха „ Северен поток-2 ” поради заканите на Съединени американски щати да вкарат наказания против участниц...
Мишел повтори, че Европейски Съюз осъжда присъдата на Навални и приканва съветските управляващи да го освободят неотложно.
Както съобщи по-рано висшият представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел след съвещание на Съвета на Европейски Съюз, външните министри на 27-те страни от Европейски Съюз взеха политическо решение да наложат нови наказания против лица, които съгласно общността са виновен за присъдата на Навални. Според него глобите ще бъдат въведени за първи път в границите на санкционния механизъм за нарушение на правата на индивида.
Агенция Ройтерс заяви, базирайки се на дипломатически източник в Брюксел, че външните министри на Европейски Съюз са се съгласили с решението да наложат спомагателни самостоятелни наказания на редица съветски сили за сигурност. Според него е препоръчано включване в черния лист на ръководителя на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин, ръководителят на Федералната работа за осъществяване на наказванията Александър Калашников, генералният прокурор Игор Краснов и командирът на съветската армия Виктор Золотов. Те желаят на всички съветски чиновници по сигурността да бъдат неразрешени да влизат в страните от Европейски Съюз за една година, също по този начин ще им бъде неразрешено да държат пари в банки в Европейски Съюз.
На 15 октомври Европейският съюз към този момент включи в санкционния си лист поради проблема с Навални шефа на ФСБ Александър Бортников, първия заместник-началник на кабинета на президентската администрация Сергей Кириенко, ръководителя на президентската дирекция за вътрешна политика Андрей Ярин, заместник-министрите на защитата на Руската федерация Алексей Криворучко и Павел Попов, както и пълномощният президент на Руската Федерация в Сибирския федерален окръг Сергей Меняйло.
 Пропусна ли Европейски Съюз опцията да промени курса си по отношение на Русия? Пропусна ли Европейски Съюз опцията да промени курса си по отношение на Русия?
От съветското Министерство на външните работи обявиха, че новите наказания, планувани от Европейския съюз (ЕС) против Русия, са противозаконни и п...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР