Новите санкции на ЕС срещу Русия вече са официално приети,

...
Новите санкции на ЕС срещу Русия вече са официално приети,
Коментари Харесай

Санкциите №10 на ЕС гонят руснаците от ръководството на критична европейска инфраструктура

Новите наказания на Европейски Съюз против Русия към този момент са публично признати, заяви Жозеп Борел . Според комисаря по външните работи на Европейски Съюз те включват спомагателни търговски ограничавания и възбрана на съветски пропагандни канали - RT и " Спутник " на арабски ези к. Това е мярка против разпространяването на дезинформация и манипулирането на информация, предопределена да дестабилизира страни.

Освен това наказателни ограничения ще бъдат наложени на 121 лица и организации . Те към този момент няма да имат право да влизат в Европейски Съюз и всички техни активи в Европейски Съюз ще бъдат замразени. Сред глобените са " виновни за депортирането и насилственото осиновяване на минимум 6000 украински деца - очевидно нарушаване на интернационалното право, в това число на Женевската спогодба, както споделих през вчерашния ден в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", разяснява Борел.

Това са съветският комисар по правата на индивида Татяна Москалкова , заместител министър-председателят на Московска област Вячеслав Дугин и министърът на труда, фамилията и обществената отбрана на Башкирия Ленара Иванова.

Какво още включва десетият пакет наказания :
забрана на съветски жители да вземат участие в управлението на сериозна европейска инфраструктура, както и да резервират размери в европейските газови складове. допълнителни забрани за експорт на технологии и артикули като електроника, някои транспортни средства, машинни елементи, аварийни елементи за камиони и реактивни мотори, строителни материали, антени и кранове. Забранява се износът на електронни елементи с двойна приложимост, както и някои редки изкопаеми, интегрални схеми и термокамери, асфалт и синтетичен каучук. Забранява се преносът през Русия на изнасяни от Европейски Съюз артикули и технологии с двойна приложимост, с цел да се избегне заобикаляне на глобите. В листата на глобените се прибавят още три съветски банки. Въвежда се обвързване за самолетните компании да оповестяват за осъществяването на чартърни полети. Предвижда се данните да бъдат обменяни сред страните в Европейски Съюз.
Ще бъдат въведени спомагателни отговорности за съобщаване за запорирано в Европейски Съюз имущество на съветски жители и организации, обхванати от глобите, в това число и на Руската централна банка.

За първи път към листата са прибавени и седем ирански организации, които създават бойни дронове, употребявани от Москва във войната в Украйна.
 Европейски Съюз е подготвен с десетия пакет от наказания против Русия
Европейски Съюз е подготвен с десетия пакет от наказания против Русия

Новината съoбщи шведското председателство на Общността

Вчера вечерта, на годишнината от съветската инвазия в Украйна, шведското председателство на Европейски Съюз заяви, че непрекъснатите представители на страните от Европейски Съюз са постигнали единодушие по новите наказания. Това е десетият пакет от наказания от февруари предходната година насам. За да влязат в действие, глобите би трябвало да бъдат оповестени в Официалния вестник на Европейски Съюз .

Новите наказания трябваше да стартират да се ползват още на годишнината, само че договарянията лишиха повече време от плануваното. Според дипломатите главната причина за това е Полша, която е упорствала за по-строги правила за ограничавания на вноса на синтетичен каучук от Русия, на което е срещнала отхвърли на Италия. Според полски посланик Варшава се е съгласила да отстъпи при изискване, че в бъдеще вносът на синтетичен каучук в Европейски Съюз ще бъде постоянно следен.

Освен това ще продължи да се работи по глобите против съветския нуклеарен бранш , което също беше измежду обсъжданите в настоящия пакет оферти, само че единодушие по това не бе реализирано още в началния стадий на координиране. Сред страните, които дадоха поръчка, че ще наложат несъгласие върху ембарго върху нуклеарния бранш на Русия, бе и България.

Вчера на годишнината на началото на войната,,, 
 Джо Байдън наложи мито от 200% за съветския алуминий
Джо Байдън наложи мито от 200% за съветския алуминий

Нови наказания от Белия дом за Кремъл
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР