Новите самостоятелни тестове или бързите тестове за домашно ползване (антигенни

...
Новите самостоятелни тестове или бързите тестове за домашно ползване (антигенни
Коментари Харесай

От 19 април - за да отидеш на работа в Гърция, ще трябва да си се тествал сам за коронавирус

Новите независими проби или бързите проби за домашно прилагане (антигенни тестове),, от понеделник (19 април) ще бъдат наложителни за чиновниците в разнообразни браншове, заяви МИА, представена от БГНЕС.
Такива проби ще би трябвало да си вършат работещите в търговията на дребно, в супермаркетите, в магазините за продажба на храни и питиета, в превоза, службите по чистотата, фризьорските и козметичните салони, букмейкърските пунктове. Без съществуването на негативен тест за ковид, на чиновниците няма да им бъде позволено да отидат до работното си място. В същото време са планувани санкции за неспазване на новото предписание.
 Германия готви със закон наложително тестване за ковид Германия готви със закон наложително тестване за ковид
Германското държавно управление се съгласи на постоянно съвещание с спорни промени в националния закон за надзор на инфекциите, сподели пра...
Заместник-министърът на опазването на здравето на Гърция изясни и, че независимите проби ще бъдат наложителни за част от работещите в публичния бранш и по-специално за тези, които работят в общинските центрове за обслужване на жителите, за чиновниците в локалното самоуправление, по програмата „ Домашна помощ ”, в службите за непорочност и правосъдните чиновници. Процедурата за тестване и съобщаване на резултатите е идентична с тази в частния бранш.
На постоянната си конференция през вчерашния ден (14 април) министърът на труда и обществените въпроси Костис Хадзидакис и заместник-министърът на опазването на здравето Василис Кондозаманис показаха проекта за независимото тестване в публичния и частния бранш, т.е. в тези браншове, които възобновиха активността си.
Хадзидакис съобщи, че новите решения са в границите на ограниченията за надзор върху разпространяването на ковид на работното място, а независимите проби ще бъдат безвъзмездни и наложителни един път седмично. Резултатите от тестванията ще бъдат въвеждани в специфичната интернет платформа от съответния човек, откъдето ще се получава удостоверение при негативен резултат. Ако пробата е позитивен, служителят ще би трябвало да бъде тестван още веднъж в здравно заведение в границите на 24 часа.
Ако първичният позитивен резултат се удостовери, тогава се издава увещание и служителят се слага под карантина.
 Д-р Миндов: Домашните проби за ковид не би трябвало да се вършат Д-р Миндов: Домашните проби за ковид не би трябвало да се вършат
Не би трябвало да се вършат проби за ковид вкъщи – в случай, че след позитивен тест следва да има карантиниране. Това...
Работодателите няма да имат право да одобряват на работа чиновници без увещание за отрицателен независим тест.
Успоредно с това са планувани и санкции в размер от 300 до 1 500 евро . Работодателите ще бъдат задължени да осведомят чиновниците за наложителните проби, в противоположен случай ги заплашва санкция от 300 евро.
Ако шеф одобри на работа чиновник без удостоверение за тест, санкцията е 500 евро. Ако има случай с човек, който има позитивен резултат от независимия тест и все пак отиде на работа, санкцията за работодателя е 1 500 евро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР