Новите самолети следва да могат да се използват не само

...
Новите самолети следва да могат да се използват не само
Коментари Харесай

Борисов иска самолети, годни за охрана и за бой

Новите самолети следва да могат да се употребяват освен за защита на българското небе, само че и да бъдат пригодни за пердах. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов пред медиите на откриването на " Зимния замък " в София след ремонтните действия.

По думите на Борисов е значимо освен да има цялостна бистрота на състезанието, само че и самолетите да бъдат нови.
Той добави, че разговарял с вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов по тематиката. Борисов настоял бойните ни водачи, които ще летят с новите самолети, също да вземат участие в избора.

Припомняме, през вчерашния ден стана ясно, че страната ни е получила 4 предложения за закупуване на нови изтребители.

Офертите са от Съединени американски щати, Швеция и Италия.

Предложените разновидности за закупуването нови изтребители от Съединени американски щати са за F-18 и за F-16.

Предложението от Швеция е за нов аероплан " Грипен ".

Четвърто предложение е за използван изтребител " Юрофайтер " от Италия.

Запитан по отношение на митингите на хората с увреждания, министър председателят Борисов посочи, че в новия бюджет за тях ще бъдат отделени 150 млн. лева повече.
Припомняме, през днешния ден майките на деца с увреждания излизат на следващ митинг. Недоволството ще бъде в 13 града в страната.

Според Борисов отпущането на спомагателните средства става допустимо с помощта на положителната работа на приходните организации, битката с корупцията, контрабандата и с олигархията.

Министър-председателят добави, че въпросните 150 млн. лева би трябвало да се употребяват, тъй че да се обезпечат трите нови закона за хората с увреждания, които следва да влязат в Народното събрание за разглеждане. Заинтересованите страни трябвало да разпределят средствата вярно.

Борисов посети актуализирания " Зимен замък " в столицата дружно с министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Съоръжението не беше съществено реконструирано от стартирането си в употреба през 1983 година

След ремонтните действия на стойност 4 млн. лева постройката към този момент има актуален образ и не отстъпва на положителните европейски и международни мостри за сходен вид уреди, пишат от пресслужбата на Министерски съвет.

Предстои ремонт и на подготвителната зала, който ще коства в допълнение към 1 милион лв..

Пред медии Борисов уточни и че би трябвало да се направи разискване дали Националният стадион е необходим на това място, или да се построи нов стадион на друго място, че събитията да не задръстват столицата. " Ако спортната общност реши, че това е вярно решение, може да го създадем ", сподели министър председателят.

Министър-председателят разяснява и референдума в прилежаща Македония по отношение на съглашението с Гърция за новото име на страната. Борисов уточни, че страната ни ще поддържа Македония по пътя им към Европейски Съюз и НАТО.
" Оставям на македонските политици да преценяват по какъв път да вървят след референдума. Всеки народ самичък дефинира ориста си ", разяснява още той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР