“Новите съчетания и на индивидуалното и на ансамбъла са ….не

...
“Новите съчетания и на индивидуалното и на ансамбъла са ….не
Коментари Харесай

Татяна Стоянова: Новите съчетания на ансамбъла са за ценители

“Новите съчетания и на самостоятелното и на ансамбъла са ….не знам каква дума да употребявам …уникални. Весела Димитрова е може би най-талантливия треньор в света. Прави неповторими композиции, само че този път е надминала себе си. Съчетанията са с невероятна компликация, можеш да станеш разноглед, когато ги гледаш. Трябва да ги гледаш няколко пъти с цел да видиш всичко. Момичетата ги играят и то ги играят с амплитуда. Съчетанията са съчетания за ценители. Това е друга гимнастика. Извънземна гимнастика “, това показа особено за БНР някогашният народен треньор на ансамбъла Татяна Стоянова.

Наставничката, която изведе България до бронзовите медали на олимпийските игри в Атина през 2004 година приказва и за идното европейско състезание в Киев.

„ Изключително положително се отрази на девойките това решение. Всички чакат да се организира това европейско. Усети се едно повишение на настроението. Направиха се екипи. Дори ще има едно онлайн съревнование на 15 септември. При всички случай, в случай че има европейско, това ще бъде доста възнаградително за тимовете “.

Управителката на залата по художествена гимнастика „ Раковски “ към НСБ разяснява и провеждането на държавното състезание за ансамбли в зала „ София “.

„ Поздравявам целият екип, федерацията като уредник, клубовете, състезателките, треньорките за геройството, което демонстрираха. След три месеца карантина, в които децата играха он-лайн, са положили най-много старания да наподобяват обичайно. Нашият спорт е от тези, в които доста елементарно се излиза от форма. Това, което виждам от една страна ме радва, само че въпреки това ми е малко тъжно, тъй като това не същинския образ на художествената ни гимнастика. Но…независимо от това ситуацията и нещата в залата бяха спокойни. Организацията в действителност е страхотна. Домакините от състезателен клуб Илиана са се постарали доста. За първи път, откогато сме в подобен интервал, аз виждам толкоз прецизно да се съблюдават наложените ограничения. Облекло, маски, калцуни, мерене на температура, записване на родители, седалките са през 2. Това прави доста положително усещане. Може би другите би трябвало да взимат образец от нас. “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР