Новите реалности в развитието на Пловдив и районът на Гребната

...
Новите реалности в развитието на Пловдив и районът на Гребната
Коментари Харесай

Визията на Община Пловдив за „Ловен парк” - да се превърне в масов и евтин ресторант

Новите действителности в развиването на Пловдив и регионът на Гребната база са в основата на решението на Общината за прекратяването на състезанието за отдаването на ресторант „ Ловен парк ”.  Общинските съветници през днешния ден одобриха решение, с което се отхвърли на отдаването на заведението чартърен за 10 години на компания „ Файн Фуудс ”.
Прочетете още
В предишния мандат компанията на Димитър Здравчев, който е непосредствен до някогашния кмет Здравко Димитров,  спечелиха състезанието с оферта от 7100 лв. на месец и 610 хиляди лв. инвестиция, като това е за идващите 10 години.  Въпросната инвестиция трябваше да се приспадне от сумата за наема.   С други думи наемната цена на ресторанта за 10 години щеше да бъде 235 хиляди лв., или 1958 лв. на месец.

Докладът, с който бе препоръчано да се приключи състезанието, се основава най-много на това, че новите действителности в региона на Гребната база,  не обуславят ресторантът да съществува в настоящия си тип.

За образец те дават, че през 80-те години регионът на Гребната база е бил отвън строителните граници на Пловдив, а през днешния ден там  има бурно развиване и жилищно комплекси. Поради това в предишното е била поставена ограда, която обаче разделя целия имот и не може да се употребява в целокупност.

40 години по-късно оградата от една страна не е нужна, от друга – това стеснява площта, на която може да се обслужват клиенти.

Според визията на Община Пловдив на мястото на „ Ловен парк ” би трябвало да се построи ресторант, който да е всеобщ и да предлага евтина и качествена храна. Изтиква се, че в региона на Гребната база липса сходно заведение – там доминират или скъпи заведения за хранене, или павилиони вид фаст фууд.

След прекратяването на конкурсната процедура от Община Пловдив би трябвало да решат какво да вършат с парцела. Той не е в  Годишната стратегия за предписание с общинско имущество, което значи, че към днешна дата не може да се отдаде по какъвто и да е метод.

В момента „ Файн Фуудс ” държи ресторанта с контракт за наем, който може да се приключи когато и да е от Община Пловдив с предупреждение.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР