Новите правила за търговска защита ще започнат да се прилагат

...
Новите правила за търговска защита ще започнат да се прилагат
Коментари Харесай

Влизат в сила новите правила за търговска защита в ЕС

Новите правила за комерсиална отбрана ще стартират да се ползват от на следващия ден, 8 юни, заяви Европейската комисия.

Осъвременените антидъмпингови и антисубсидийни правила ще бъдат използвани за всички нови следствия, почнали на тази или по-късна дата.

Промените, планувани да влязат в действие на следващия ден, с които се цели да се осъвременят средствата за комерсиална отбрана, разрешават на Европейски Съюз - с смяната в " правилото за по-малкото мито " - в избрани случаи да постанова по-високи мита; редуцират периода на разследване; усилват прозрачността и предвидимостта на системата за сдруженията в Европейски Съюз и отразяват високите и условия, свързани с опазването на природата.

С новите правила ще се редуцира с два месеца досегашният 9-месечен период на следствие, предхождащ налагането на краткотрайни ограничения, и системата ще стане по-прозрачна. В услуга на сдруженията ще бъде система за ранно предизвестие, по която те ще бъдат уведомявани за вероятното налагане на краткотрайни мита, което ще им разреши да се приспособят към новата конюнктура. Комисията ще поддържа дребните и междинни предприятия (МСП) със звено, с което ще улесни присъединяване им в процедурите по комерсиална отбрана.

В някои случаи Европейски Съюз ще бъде в положение да постанова по-високи мита, с помощта на измененията в така наречен " предписание за по-малкото мито ".

Това ще важи за всички антисубсидийни процедури, както и за тези антидъмпингови процедури, свързани с импорт на артикули, създадени при потребление на първични материали и сила, обезпечени на изкуствено занижена цена.

При изчисляването на митата, които може да постанова поради породените на сдруженията стопански вреди, Европейска комисия ще взема поради също разноските за привеждане в сходство с условията на обществените разпореждания и законодателството на Европейски Съюз, както и законите за опазването на природата. По предписание Еврокомисията няма да приема ценови задължения от страна на страни, които не съблюдават напълно главните условия на Международната организация на труда и на споразуменията в региона на околната среда. За първи път синдикатите ще могат да вземат участие в следствията за задачите на комерсиалната отбрана.

Това е първата основна преправка на антидъмпинговите и антисубсидийните правила на Европейски Съюз от 15 години, добавя Европейска комисия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР