Новите правила за измерване на разхода на гориво и вредните

...
Новите правила за измерване на разхода на гориво и вредните
Коментари Харесай

Volkswagen спира Golf GTI

Новите правила за премерване на разхода на гориво и нездравословните излъчвания WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) взеха следващата си жертва на европейския пазар. От гамата на Volkswagen отпада паметният Golf GTI, защото преоборудването му с към този момент наложителния филтър за сажди не е рентабилно единствено година преди представянето на осмата генерация на модела.



Въвеждането на WLTP към този момент принуди някои европейски производители да се откажат от мощни и скъпи модели поради вложенията, които изисква консолидираното на филтъра за твърди частици OPF (Otto Particulate Filter). BMW спря за една година производството на бензиновите 740i, 750i и M760Li (G11/G12) и M3, а Porsche разгласи, че прекратява краткотрайно приемането на поръчки за цялата си моделна гама в Европа.



Volkswagen въпреки всичко оставя на клиентите си опцията да се снабдят с мощен и бърз Golf. В гамата остава модификацията GTI Performance с 2.0-литров турбодвигател с мощ 245 к.с. По-късно тази година ще бъде показан и GTI TCR с 290 коня.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР