Новите правила на Европейския съюз за новите газопроводи, които Европейската

...
Новите правила на Европейския съюз за новите газопроводи, които Европейската
Коментари Харесай

ЕС може да започне да прилага нови правила за морските газопроводи още през 2018 г.


Новите правила на Европейския съюз за новите газопроводи, които Европейската комисия възнамерява да предложи в границите на поправката на газовата инструкция може да стартират да се ползват още през 2018 година Това оповестява РИА Новости, базирайки се на осведомени с въпроса източници от институциите на Европейски Съюз.

Европейската комисия през тази седмица може да показа съответни оферти за корекция на газовата инструкция. За влизането й в действие е належащо утвърждението от Съвета на страните на Европейски Съюз, а и от Европейския парламент.

Обновената „ инструкция ще стартира да се ползва от момента на приемането й, т.е. това може да бъде най-късно до края на 2018 година “, оповестява източникът.

По този метод морският газопровод „ Северен поток 2 “, пускът на който е плануван за 2019 година може да попадне под действието на нови правила.
Към сегашния миг нормите за вътрешния пазар на Европейския съюз и в частност третия енергиен пакет не се разгръща върху морските сектори от газопроводите. Европейската комисия разисква опция за внасяне на ремонти в газовата инструкция на Европейски Съюз, които биха могли да разгръщат избрани правила на Европейски Съюз върху бъдещите морски сектори от газопроводи, сподели още през юли вицепрезидента на Европейска комисия по въпросите на енергийния съюз Марош Шефчович. Европейска комисия готви промени от позиция на отбягване в бъдеще на обстановката със „ Северен поток 2 “, който заради прекосяването си през морето не попада под избрани правила на Европейски Съюз, заяви еврокомисарят по енергетиката и климата Мигел Ариас Канете.

Сред тези правила в частност е недискриминационно определяне на цени за транспорт на газ, достъп на трети страни до опциите на транспорт на „ синьо гориво “, а също и за делене на дейностите по продажба и превозване на газ.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР