Новите по-високи санкции, достигащи до 50 хиляди лева, гарантират превантивно

...
Новите по-високи санкции, достигащи до 50 хиляди лева, гарантират превантивно
Коментари Харесай

Със санкции до 50 хиляди лева щели да се пазят дюните на Черноморието

Новите по-високи наказания, достигащи до 50 хиляди лв., подсигуряват превантивно запазване на дюните по Черноморието. Това сподели за „ Фокус “ министърът на туризма Николина Ангелкова по отношение на измененията в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, в които се плануват санкции за къмпингуващи и плажуващи върху пясъчни дюни.
Според министъра глобите са извънредно значими, защото плануваният непоколебим надзор подсигурява опазването на дюните. Николина Ангелкова напомни, че на неохраняеми плажове са намирани преместваеми обекти и са събирани пари за чадъри и шезлонги, само че са липсвали уредени в законодателството наказания за сходни съответни случаи. „ Дюните са естествени предпазени формирания. Концесионерът или наемателя на морски плаж е задължен да отбелязя къде има дюна с указателни табели. Министерство на туризма дава отговор единствено и само за границите на морския плаж – това е територия на изключителна държавна благосъстоятелност. Само за тази територия ние постановяваме санкции, тъй като те попадат под обсега на закона. Ако концесионерите или наемателите нямат указателни табели къде има дюни – им се постанова санкция или наказателна клауза за това “, изясни министърът на туризма.
Николина Ангелкова изясни, че терзанията в бизнес средите от новите правила в закона се дължат на по-тежкия режим по общия ред, изключително що се касае до обжалването. Има редица условия за присъединяване на дребния и междинен бизнес по Черноморието, обърна внимание министърът на туризма. Тя изрази вяра още това лято измененията в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие да влязат в действие и да стартират да се ползват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР