Новите планове на Европейската комисия (ЕК) за класификация на енергийните

...
Новите планове на Европейската комисия (ЕК) за класификация на енергийните
Коментари Харесай

Задават се търкания в правителството на Германия заради плановете на ЕК в енергетиката

Новите проекти на Европейската комисия (ЕК) за подредба на енергийните планове и оповестяването на някои нуклеарни и газови производства за " зелени " към този момент провокира яростен спор в трипартийното немско държавно управление, осведоми ДПА.

Предложенията на Европейска комисия бяха предстоящи, само че се оказаха спорни. Австрийското държавно управление да вземем за пример към този момент заплаши да ги даде на съда. Включването на партията на Зелените в новия кабинет в Берлин направи тематиката за битката с климатичните промени изключително сензитивна.

" Ще проучим бързо предложенията на Европейска комисия и ще ги координираме във федералното държавно управление ", съобщи министърът на околната среда Щефи Лемке пред в. " Райнише пост ", като добави: " Еврокомисията рискува да блокира и заплаши същински устойчиви вложения поради фаворизирането на рискови нуклеарни мощности. Смятам също по този начин, че включването на природния газ измежду неутралните към климата енергийни източници е проблематично. "

Нейният сътрудник от Зелената партия, министърът на стопанската система и отбраната на климата Роберт Хабек, неотдавна съобщи, че държавното управление в Берлин няма по какъв начин да утвърди проектите на Европейска комисия в настоящия им тип.

Същевременно Лукас Колер от Свободната демократическа партия (СвДП) даде да се разбере, че блокирането на предлагането на Европейска комисия не било целесъобразно.

" От наша позиция няма да има квалифицирано болшинство против предлагането на Европейска комисия за нуклеарната сила, би трябвало да продължим да работим по него ", уточни той пред в. " Велт ".

Лидерът на СвДП и финансов министър Кристиян Линднер реагира позитивно на концепцията за включването на природния газ измежду чистите енергийни източници, само че също уточни в изявление за немски вестник, че във връзка с нуклеарната сила сред Брюксел и Берлин има разлики.

В отговор на рецензиите от страна на Зелените заместник-председателят на СвДП Волфганг Кубицки съобщи пред в. " Билд ", че държавното управление би трябвало да реализира консенсус, само че добави: " Който приема единствено решения, които са положителни единствено за него, не е добър европеец. "

Матиас Мирш от социалдемократите, най-голямата партия в обединението, също се разгласи срещу проектите на Европейска комисия за нуклеарната сила.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР