Новите отбранителни линии, посетени от репортери на Ройтерс близо до

...
Новите отбранителни линии, посетени от репортери на Ройтерс близо до
Коментари Харесай

Украйна измества фокуса си върху отбраната

Новите отбранителни линии, посетени от кореспонденти на " Ройтерс " покрай североизточния град Купянск на 28 декември, демонстрират по какъв начин Украйна е засилила построяването на укрепления през последните месеци, до момента в който измества военните си интервенции против Русия към по-отбранителна основа.

Отбраната, която има някои прилики с тези, разгърнати в окупираните от Русия южен и източен регион, има за цел да помогне на Украйна да издържи на офанзивите, като в същото време регенерира силите си, до момента в който Москва поема самодейността на бойното поле, споделиха военни анализатори.

" Веднага щом войските се придвижат, пресичат полета, можете да се справите без укрепления. Но когато войските спрат, би трябвало неотложно да копаете в земята ", сподели инженер от украинската войска с позивна Lynx пред Ройтерс покрай Купянск.

Президентът Володимир Зеленски разгласи, че Украйна " доста усъвършенства " укрепленията на 28 ноември, откакто контранастъплението, което стартира през юни, не съумя бързо да пробие съветските линии.

Киев твърди, че не се колебае в упоритостта си да си върне всички останали окупирани територии, само че към този момент е концентриран върху политически сензитивните промени на наборната военна работа за попълване на жива мощ и за справяне с дефицита на артилерия на фронта.

Русия ускорява настъпателния си напън към източните градове като Купянск, Лиман и Авдеевка и към този момент няма потребност да сдържа аварийните си войски от боязън от вероятен украински пробив, споделиха военните анализатори.

Зеленски сподели, че би трябвало да се засилят отбранителните структури на Украйна и да се форсира работата по тях към трите града, в източните елементи на Донецка област и в регионите на Харков, Суми, Чернигов, Киев, Ровно и Волин.
 Зеленски приканва за укрепления в основни фронтови зони
Зеленски приканва за укрепления в основни фронтови зони

Той насочи апела си, откакто обиколи украинските позиции в североизточната част

Тези райони се простират нагоре от източната част на Украйна, по границата с Русия и Беларус, до нейния западен съдружник Полша. Зеленски сподели, че южната област Херсон, част от която към момента е окупирана, също ще бъде подсилена.

Няма обществено налични данни за интензивността и мащаба на укрепителното строителство.

Украйна има отбранителни линии в някои региони около Източен Донбас от 2014 година, когато Русия поддържа екстремистите, които завзеха територия. Тя беше мощно вкопана тук-там като Авдеевка по време на пълномащабното настъпление.

По-силните укрепления биха забавили съветските войски и биха вмъкнали по-малко украински сили в защитата, освобождавайки ги от фронта, с цел да могат да вземем за пример да получат повече образование , сподели Джак Уотлинг, старши теоретичен помощник по сухопътна война в Кралския институт на обединените сили.

" Сега украинците заемат отбранителна позиция, тъй като тяхната атака доближи кулминационната точка си " , сподели той в телефонно изявление, добавяйки, че Русия си е върнала самодейността на бойното поле и е в положение да избере къде да нападна.

С намаляването на запасите от украински артилерийски муниции процентът на съветските жертви понижава , което улеснява Москва да генерира нови единици, което след време може да им разреши да отворят нови линии за офанзива, добави той.

" От украинска страна те се пробват да сведат до най-малко личните си жертви , само че също по този начин да възстановят офанзивната си бойна мощност ", сподели Уотлинг.

Той сподели, че укрепленията могат да се употребяват и за отбрана на фланговете на Украйна, когато тя се върне в нахлуване.
 Зеленски: Русия няма да издържи, в случай че продължаваме да я бием
Зеленски: Русия няма да издържи, в случай че продължаваме да я бием

Той подчертава върху европейското бъдеще на Украйна

Военните са разширили отбранителните си укрепления на север с 63% през последните няколко месеца, сподели Наев в четвъртък, представен от Обединените сили на Украйна.

Миналия месец кореспонденти на Ройтерс посетиха новопостроените украински окопи в Чернобил покрай границата с Беларус, съветски съдружник, употребен от Москва като плацдарм за нашествието през февруари 2022 година

Близо до Купянск украинските военни демонстрираха на репортерите на Ройтерс новопостроени отбранителни линии, само че споделиха, че точното местонахождение не може да бъде оповестено обществено от съображения за сигурност.

" Вярвам, че множеството от тези бариери трябваше да бъдат издигнати доста по-рано , евентуално напролет. Отнема прекалено много време ", сподели той.
 ISW: Украинците към момента имат вяра на управляващите, само че са изтощени от войната
ISW: Украинците към момента имат вяра на управляващите, само че са изтощени от войната

Руснаците удовлетворени от хода на войната, само че изнервени от стопанската система
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР