Новите народни избраници ще взимат с около 300 лева по-високи

...
Новите народни избраници ще взимат с около 300 лева по-високи
Коментари Харесай

Народните избраници в новото НС - с 300 лева по-високи заплати

Новите национални избраници ще взимат с към 300 лв. по-високи заплати от онези  в 47-oто Народно заседание. Причината е, че приходите на властта зависят от заплатите в публичния бранш, регистрирани от Национален статистически институт в края на всяко тримесечие.

Така те, дружно с министрите и президента, са единствените в страната, чиито заплати обезпечено се трансформират 4 пъти в годината. В годините обратно е имало редки случаи, в които заплатата в публичния бранш понижава и с това спадат и приходите на властта, само че нормално посоката е противоположна – нагоре. Депутатът получава утроената заплата в публичния бранш за последния месец на тримесечието.

Така на потегляне депутатите от предходния Народното събрание са се подписвали за главно заплащане от над 4850 лв., като тук не се включват спомагателните пари за участия в комисии, както и класовете прослужено време, осведоми Нова телевизия. В първите си месеци новите избраници ще получават съществена заплата от над 5140 лв..

Председателя на Народното събрание по предписание взима още 55% над депутатската заплата – по този начин новият началник на националните избраници ще получава главно заплащане от съвсем 8 хиляди лв., до момента в който предшественикът му е взимал малко над 7 500.

Едно е ясно - нови депутати ще имаме. Под въпрос остава дали тези нови депутати ще съумеят да се обединят по някакъв метод, с цел да имаме и нови министри, написа standartnews.com
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР