Новите младежки представители на България към ООН с мандат 2022-2023

...
Новите младежки представители на България към ООН с мандат 2022-2023
Коментари Харесай

Виктория Савова и Цветелина Гарелова са новите български младежки делегати към ООН

Новите юношески представители на България към Организация на обединените нации с мандат 2022-2023 година са Виктория Савова и Цветелина Гарелова. Това стана ясно по време на финалния четвърти кръг от националния конкурс за избор на младежките ни делегати, който се организира през днешния ден в министерството на външните работи на Република България. Директорът на дирекция  „ Организация на обединените нации и световни въпроси “ дипломат Иво Мускуров и ръководителят на Дружеството за Организация на обединените нации в България приветстваха новата двойка делегати по време на тържествена гала, оповестяват от Дружеството за Организация на обединените нации в България.

Виктория Савова е приключила бакалавър „ Международни стопански връзки “  в Университета за национално и международно стопанство и e студент последна година в Университет Кардиф Метрополитън, магистратура „ Бизнес администрация “. Участвала е в редица обмени и образования, фокусирани върху човешки права, интеграция на уязвими групи и запазване на околната среда и е била част от планове в неправителствената организация AIESEC, ориентирани към образованието и поощряване на младежката претовареност.

Цветелина Гарелова е приключила във Франция. Има бакалавър в областта на обществените и филантропични науки, както и магистър по „ Международен мениджмънт и стабилно развиване “ от влиятелната френска академия Сианс По. Силно се интересува от тематики като екология, кръгова стопанска система и обществени политики.  Има главен професионален опит в консолидираното на екологични, обществени и управленчески индикатори. В момента работи с корпоративното докладване на устойчиви практики.

В обръщението си дипломат Владимир Сотиров поздрави всичките осем финалисти за демонстрираната висока подготвеност. „ За мен е огромно наслаждение да видя такива млади и въодушевени хора. Вие сте поколението, което би трябвало да откри решения и да се оправи с провокациите на актуалния свят “, сподели Сотиров.

Посланик Иво Мускуров благодари на Дружеството за Организация на обединените нации в България и всички партньорски организации, с чието съдействие се осъществя тази стратегия. „ За 16-а поредна година програмата „ Български юношески делегати към Организация на обединените нации “ се координира от Дружеството за Организация на обединените нации в България в партньорство с Министерството на външните работи. България измежду едвам 40 страни, които стабилно развиват такава стратегия и е водач измежду тях “, сподели още поланик Мускуров.

Новите ни юношески представители в Организация на обединените нации са определени след 3-месечна селекционна процедура в 4 кръга. Осемте финалисти показаха план на тирада, както и своята мотивация за бъдещия си мандат пред 13-членна комисия. В състава на комисията бяха представители на дирекция „ Организация на обединените нации и световни въпроси ”, дирекция „ Външополитическо обмисляне, информация и съгласуваност ” и на дирекция „ Права на индивида ” на Министерството на външните работи, представител на Дипломатическия институт към министъра на външните работи, представител на Министерството на младежта и спорта, представители на Дружеството за Организация на обединените нации в България, сдружение „ Национална младежка карта “, Асоциация за подкрепяне на академичната общественост и на Българската платформа за интернационално развиване, както и юношески делегати от предишни години.

Двамата българските юношески делегати към Организация на обединените нации са с мандат от 18 месеца и се включват в делегацията на страната ни към Общото заседание на Организация на обединените нации и Комисията по обществено развиване на Икономическия и обществен съвет на Организация на обединените нации.



Програмата „ Български юношески делегати към Организация на обединените нации “ се координира от Дружеството за Организация на обединените нации в България с поддръжката на Министерството на външните работи на Република България. Позицията на юношески пратеник към Организация на обединените нации съществува в към 40 страни от целия свят. С Програмата България се подрежда измежду страните - водачи в международен и европейски проект, които разпознават младежите като равносилен сътрудник в процеси на взимане на решения на национално и интернационално ниво.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР