Новите мерки в София, свързани със задължителното носене на маска,

...
Новите мерки в София, свързани със задължителното носене на маска,
Коментари Харесай

След появата на телевизионен екип в столичен мол: Охраната се сети да гони посетителите без маски

Новите ограничения в София, свързани със наложителното носене на маска, всеобщо не се съблюдават. Това сподели инспекция на Нова телевизия в първия ден с по-строги ограничавания. От столичната здравна ревизия предизвестиха, че ще глобяват нарушителите с сред 300 и 500 лв..

В инцидентно определен магазин в столичен мол клиентите с маски и тези без са почти еднакъв брой. След появяването на екипа защитата в обекта стартира да гони посетителите без маски.

В част от другите обекти нито чиновниците, нито клиентите бяха с защитни средства. " До гуша ми пристигна към този момент от тези маски, писна ми ", разяснява Лиляна Ненова. Тя не може да си изясни за какво се изисква да е с маска единствено в магазините.

Носенето на маски единствено в обособени елементи от мола не е дейно, считат и специалисти.

" Би трябвало в целия мол да се носят маски, в случай че даден мол няма документ за Коронавирус free-помещения с задоволително добра климатична система, която сменя и изхвърля въздуха на няколко минути. В България обаче подобен мол няма ", разяснява Лъчезар Томов.

Според вирусолози най-малко в асансьорите на моловете маската би трябвало да е строго наложителна.

" Навсякъде, където не може да се реализира по-голямо разстояние сред хората, където е затворено помещението и мъчно се проветрява. До 40% е рискът преболедувал или имунизиран да се болести още веднъж с Омикрон ", счита доцент Любомира Гломб.

От столичния " Метрополитен " споделят, че могат да наблюдават за маски единствено на станциите, само че не и във влаковете. " По високоговорящата уредба се известява за носенето на маска. Полицаите на входовете също предизвестяват за това ", съобщи Венета Стоева.

Сред нарушителите, които са без маска даже във влака, е доктор Светлана Наумова - микробиолог по специалност. " Знам, че е наложително и също по този начин доста добре знам, че е ненужно. Да се пазиш от вирусна зараза благодарение на хирургическа маска е все едно да се пазиш от комари с рапица ", разяснява тя.

Засега маските ще са наложителни до 19-ти август.

От столичната РЗИ оповестиха, че местата в инфекциозните отделения в лечебните заведения в София са съвсем напълно запълнени. Справка от през днешния ден демонстрира, че заетите кревати са 109, а свободните - 21.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР