Новите мерки срещу по-скоро се приемат добре и може би

...
Новите мерки срещу по-скоро се приемат добре и може би
Коментари Харесай

Галъп: Новите мерки по-скоро се приемат добре

Новите ограничения против по-скоро се одобряват добре и може би ще подействат за понижаване на страховете. Обществото обаче продължава да наподобява комплицирано. Не е дребна известността и на различните прочити на обстановката. Неяснотата за вероятността води и до съществени дялове на свидетелства за психологични проблеми и контузии. Не е ясна и картината на настроенията във връзка с. Но в случай че се имат поради нормалните невисоки равнища на имунизиране у нас – няколко % – в този момент измерените над две пети подготвеност, са в действителност сериозен дял.
Това са някои от изводите от телефонен сондаж на с 800 изявленията, извършен в интервала 27-29 ноември. Тези сондажи обрисуват значимите хипотези в динамично изменящия се развой.
 Генка Шикерова с неуместни въпроси по отношение на данните за ковид у нас Генка Шикерова с неуместни въпроси по отношение на данните за ковид у нас
Лекувани ли са " излекуваните "? Какво ни споделят с данните, които се разгласяват всекидневно. Защо не се регистрират антигенните проби и тесто...
в България се употребяват по-скоро с поддръжка. Мнозинството в тяхна изгода не е огромно, само че въпреки всичко е налице. 56% ги поддържат, 42% - не, а има и малко колебаещи се. Вероятно, роля играят и немалките страхове поради тревожната публична статистика.
Очевидно ограниченията са в положение да донесат известно усмиряване. От позиция на публичното мнение ограниченията очевидно идват в точния момент, тъй като обществото в последните месеци сякаш и независимо доближи до концепцията за нови по-строги ограничения. През лятото, да вземем за пример, болшинство от над 60% беше срещу втвърдяването на ограниченията, макар възходящите и тогава случаи. Към началото на ноември обаче мненията „ за “ и „ срещу “ сгъстяване на ограниченията към този момент бяха поделени равно. Без да има изключително болшинство в поддръжка на сгъстяване, това въпреки всичко сподели, че сериозните цифри при, а и образците от чужбина, карат и българите да „ привикват с мисълта “, че ново стягане е въпрос на време.
Близо две трети от запитаните се съгласяват, че рецесията с Ковид на процедура е объркала живота им. 42% не считат по този начин, а има и малко, които се затрудняват да дефинират. 21% от запитаните пък споделят, че имат познати или близки, които вследствие на рецесията с Ковид имат душевен проблеми. Тези дялове не са дребни и свидетелстват ясно какви вреди може да нанесе нагнетяването на спомагателна суматоха в такива моменти.
Тя пък на собствен ред произтича и от неяснотата по кое време да се чака краят на рецесията. При пряк въпрос за упованията в тази посока, най-голямо струпване (32%) е в опцията „ повече от една година “. Надеждата на 25% е, че рецесията ще отшуми до пролетта, 16% избират „ до лятото “, 3% позволяват завършекът да e през есента, а 9% - в края на 2021 година Останалите признават, че не могат да дефинират. Това е съществено отрезвяване по отношение на началото на лятото, когато към 60% имаха вяра, че ще има нормализация до края на годината. С растежа на случаите по-късно през лятото, този дял спадна до към една трета още през юли.
 Здравният министър с нова заповед: Забранява влизането в България до края на януари, с няколко изключения Здравният министър с нова заповед: Забранява влизането в България до края на януари, с няколко изключения
Нова заповед на здравния министър не разрешава влизането в страната, с няколко групи изключения. Сред тях са прибиращите се от чужбина бъл...
Оптимизмът през лятото се дължеше и на сезонни фактори, и на динамичността на разпространяване на вируса, само че и на сериозната публичност, която различни разкази за обстановката получиха. И в този момент два равни половини (при прочут дял колебаещи се) одобряват или отхвърлят философията, олицетворена от. Дяловете на утвърждение за различната позиция по никакъв начин не са дребни. Те демонстрират, в случай че не разграничено, то най-малко съществено комплицирано общество.
Дяловете на утвърждение на формалната позиция въпреки всичко надвиват. Във философията, символизирана от, въпреки всичко утвърждението продължава да е малко по-добро – казано общо, пет към три, с прочут дял колебаещи се.
Това евентуално се дължи и на обстоятелството, че, да вземем за пример, последните ограничения бяха оповестени напълно от щаба, а не толкоз от политици. По традиция, оценките за експертите са по-високи от оценките за политиците в рецесията. На този декор, министърът на опазването на здравето се употребява и с позитива, че е доктор, и се приема и като професионално лице.
Неизвестността прави по този начин, че мненията да са разграничени даже по въпроса за имунизациите: на въпроса „ Бихте ли се ваксинирали против Ковид, когато има утвърдена ваксина? “, „ да “ споделят 43%, само че 48% споделят „ не “. Останалите се двоумят. Тук обаче не трябва да се избързва с изводите. На фона на всекидневно ваксиниращите се у нас няколко %, делът от 43% кардинална подготвеност не е дребен. В отговорите несъмнено се отразява и обществена желателност, само че въпреки всичко повече от двама на всеки петима не е дребна периодичност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР