Новите лазерни камери на полицията могат да засичат по трима

...
Новите лазерни камери на полицията могат да засичат по трима
Коментари Харесай

С нови лазерни камери ще хващат нарушителите в България

Новите лазерни камери на полицията могат да засичат по трима извършители по едно и също време, оповестява NOVA. За момента са закупени 28 от модерните устройства, които не могат да бъдат засечени с така наречен „ антирадари”. Цената им е общо малко над от 1,5 млн. лв..

Какво се трансформира за водачите през 2018 година

Финално: Без катализатор и положителни спирачки - без номера

Нови правила за регистрация на колите

Само за предходната година 40% от пътните произшествия в България са станали поради висока скорост или несъобразена с пътните условия.

За първите 2 месеца на 2018 година са формирани над 80 000 електронни фиша за превишена скорост.

Стационарни, мобилни, а от през днешния ден и преносими камери ще снимат нарушителите на пътя.

„ Когато имаме нарушаване на скоростта, в профил излиза снимка”, показва Росен Рапчев, основен контрольор в Национална дирекция „ Пътна полиция”. „ На трилентов път, в случай че имаме и в трите ленти нерушители, и на тримата извършители ще бъдат направени самостоятелни снимки”.

За всяка област на страната ще има по една нова съвременна камера. За да заловен нарушителите неподготвени, от полицията дават обещание камерите да се разполагат на необикновени места. Електронните фишове ще бъдат изпращани автоматизирано през мобилна връзка до базата на Министерство на вътрешните работи.

„ Вече не сме задължени да оповестяваме къде ще са точките за надзор. Техническото средство се слага по този начин, че да вижда нарушителите”, изясни Росен Рапчев.

„ 28 камери е положително начало, само че те не са задоволителни. България би трябвало да има 300-400 камери, които да обгръщат 20 000 км пътна мрежа, с цел да има от малко малко порядъчен контрол”, разяснява Владимир Тодоров, специалист по пътна сигурност.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР