Новите камери изловиха 14 джигити за 10 минути Facebook групи

...
Новите камери изловиха 14 джигити за 10 минути Facebook групи
Коментари Харесай

Надцакаха и новите супер камери на КАТ!

Новите камери изловиха 14 джигити за 10 минути

Фейсбук групи обезвреждат камерите на КАТ. В обществената мрежа са основани групи за множеството градове в България, в които водачите споделят къде има служители на реда, патрулни коли и радари, написа Дарик.

Преди към седмица в приложимост влязоха новите 28-суперкамери на „ Пътна полиция ”, всяка от които коства по 55 000 лв.. Плюсовете на новите камери са, че не могат да се засичат от така наречен „ антирадари ”, защото работят с лазер. Освен това се чака да са доста по-прецизни. Досега към 1/5 от засечените нарушавания не се глобиха, тъй като на фотосите има други коли. Въпреки това групите в обществената мрежа имат над 200 изявления на ден, в които членовете споделят за местоположението на новите устройства.

28 нови камери за надзор на скоростта работят от началото на предходната седмица по пътищата на страната. Устройствата разполагат със лични акумулатори и могат да работят в границите на 5 часа. Старите камери на КАТ бяха слепи за превишена скорост, в случай че минава повече от един автомобил. Досега към 1/5 от засечените нарушавания не се глобиха, тъй като на фотосите има други коли. Новите камери обаче ще могат точно да откриват скоростта на всеки от колите на фотографията. Един от главните плюсове на новите устройства е, че не могат да се засичат от така наречен „ антирадари ”, защото работят с лазер. За суперкамерите бяха отделени към милион и половина лв.. Въпреки многото функционалности на новите устройства, водачите в множеството градове са намерили метод да се борят със засадите на „ Пътна полиция ”. Групите се споделят „ I see you КАТ ”, като надлежно всяка от тях е за друг град.

Очаквано най-вече членове има тази за София, като доближават близо 25 000 души. В групите има над 200 изявления дневно. Сред тях са " Скрит празненство бус и две бейбита на кръговоро на сцена Армеец посока Студентски " и " На изтока две принцеси с бял кон ". Хората изпращат фотоси или споделят местата, на които са засекли камера. Неофициално от „ Пътна полиция ” обясниха, че тези групи не пречат на работата им и има задоволително санкционирани водачи. Органите на реда считат, че сходни страници са ненужни, тъй като по този начин водачите на коли ще понижават скоростта единствено около контролното устройство. Във Фейсбук страниците има информация и за пътната конюнктура в страната. Шофьорите разгласяват къде има запушване, както и детайлности при възможни пътно-транспортни катастрофи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР