Новите изтребители трябва да бъдат съвместими със стандартите на НАТО.

...
Новите изтребители трябва да бъдат съвместими със стандартите на НАТО.
Коментари Харесай

ДПС скочиха жестоко на Марешки: Изказванията му за НАТО и модернизацията на армията са популизъм!

Новите изтребители би трябвало да бъдат съвместими със стандартите на НАТО. От коя страна и производител ще бъдат закупени, това към този момент е въпрос на оферта.

Това сподели в предаването “Офанзива” по Канал 3 депутатът от Движение за права и свободи Джейхан Ибрямов, който коментира проектите за рационализация на българската войска. “В остарелия план за самолетите бяха позволени доста неточности. Сега следва нов рестарт. За страдание всичко това въздейства отрицателно на положението на армията ни. Все още не ясно кой изтребител ще бъде определен. Ние от Движение за права и свободи настояваме изтребителите да бъдат определени с изискването да има промишлен резултат за страната. Това значи, че когато бойната техника се повреди, да има опция да бъде ремонтирана в България. Това значи промишлен ефект”, разкри Ибрямов.

“Не желая да разясня изказванията на Веселин Марешки. Това е чист популизъм. Той се пробва да си играе със страховете на хората. Когато си в Народното събрание, би трябвало да подхождаш чисто политически, а не популистки. Българските гласоподаватели доста добре усещат кой се заиграва популистки с тях, тъй като желанието на Марешки за осъществяване на референдум за участие в НАТО е чиста проба популизъм. За страдание сме закъсняли доста с модернизацията на армията. Трябва да създадем по този начин, че българските военни да се усещат достойно”, безапелационен беше депутатът от Движение за права и свободи.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР