Новите избрани от ГЕРБ, които ще влязат в Общинския съвет

...
Новите избрани от ГЕРБ, които ще влязат в Общинския съвет
Коментари Харесай

Проф. Турманова единодушно номинирана да оглави ОбС - Бургас

Новите определени от ГЕРБ, които ще влязат в Общинския съвет на Бургас, се събраха на първа работна среща след локалните избори. Заседанието беше водено от кмета Димитър Николов, който получи доверието на бургазлии за пети следващ път, от общинския ръководител на ГЕРБ и депутат Андрей Рунчев и от сътрудника му в Народно събрание Галя Василева.

Първата точка от дневния ред беше да се гласоподава номинацията за ръководител на новия Общински съвет.

Кметът Николов предложи това да е досегашният началник на локалния парламент проф. Севдалина Турманова.

„ Изключително съм удовлетворен от работата ѝ в предходния мандат. Водеше съвещанията безупречно, спазваше правилника, беше безпристрастна и завоюва уважението на своите сътрудници, по тази причина изцяло заслужава нашето доверие още веднъж “, съобщи Николов.

От своя страна проф. Турманова благодари за оказаната чест, само че си направи отказ. Тя стимулира решението си с обстоятелството, че научната активност, на която се е отдала, и уговорките ѝ като зам.-ректор на университет „ Проф. Д-р Асен Златаров “, ще лишават огромна част от времето ѝ.

Следващият номиниран за ръководител на Общински съвет беше едно от новите лица в групата на ГЕРБ – адв. Михаил Хаджиянев. Той одобри с признателност гласуваното доверие.

„ Съжалявам, че ще употребявам факсимиле, само че за мен това е голяма чест и безкрайна отговорност. Благодаря за номинацията на господин Николов, Благодаря Ви, че ми гласувате доверие. Да съм пръв измежду равни в Общинския съвет и да работя за обичания ми град – това е едно от най-важните събития в моя живот. Предизвикателството е още по-голямо, тъй като поемам поста от проф. Турманова – превъзходен началник, незабравим академик, а и уповавам се, мой добър другар. “, съобщи Хаджиянев.

Втора точка от дневния ред на съвещанието беше да се избере управление на групата на ГЕРБ в Общински съвет. Всички единомислещо гласоподаваха за проф. Турманова, а нейни помощници ще бъдат две познати лица, с опит в политиката – Димчо Грудев и адв. Иво Баев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР