Новите имоти ще са адаптирани за ползване от хората с

...
Новите имоти ще са адаптирани за ползване от хората с
Коментари Харесай

Имотите вече ще се строят в полза на хората с увреждания

Новите парцели ще са приспособени за прилагане от хората с увреждания. Наредбата за налична среда влиза в действие от през днешния ден. Действието ѝ беше отсрочено във времето по самодейност на Камарата на архитектите по време на служебния министър проектант Виолета Комитова.

Вариантът на плана тогава - съгласно архитектите - създаваше свръхрегулация и излишно затрудняваше капиталовия развой, както и строителството в частния бранш, съобщи БГНЕС.

Затова те желаеха преразглеждане на наредбата.
 
Инвестиционните планове, които от понеделник ще се внасят за координиране, би трябвало да дават отговор на условията за налична среда. За одобряването им и издаването на строителни позволения постройките и оборудванията ще имат всички детайли по условията на наредбата за досегаемост за хората с увреждания.

Указанията са оповестени на интернет страницата на Министерството на районното развиване и благоустройството. Те са сведени до знанието на всички районни дирекции за народен строителен надзор, както и основните архитекти на общините. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР