Новите електрически автобуси за Варна дойдоха по море. Новината съобщи

...
Новите електрически автобуси за Варна дойдоха по море. Новината съобщи
Коментари Харесай

Новите електробуси за Варна дойдоха с кораб

Новите електрически рейсове за Варна пристигнаха по море. Новината заяви кмета на морската столица Иван Портних.

Moreto.net напомня, първата партида от предстоящите общо 60 електробуса дойдоха при започване на септември.

По-големите рейсове побират до 110 души, а по-малките до 60. Ще има обезпечени места за хора с увреждания, климатици и рампи.

Гаранцията за всички елементи на рейсовете е 5 години.

Междувременно тече работа по подсигуряването на техническата инфраструктура за действието им. Реконструира се съществуващия трафопост на Градски превоз и ще се изградят нови трафопостове, тъй че да се обезпечат 5 мегавата мощ.

До февруари електрическите рейсове би трябвало към този момент да обслужват градските линиите във Варна, това разгласи през юли шефът на общинската компания „ Общински паркинги и синя зона “ Младен Иванов.

Новите рейсове са обезпечени с помощта на безплатно финансиране в размер на 70 млн. лв. по оперативна стратегия и 15 млн. лв. съфинансиране от общинския бюджет. Тези средства отиват още за 60 зарядни станции за електробусите, за нови трансформатори и други механически действия. Попълненията в автопарка на „ Градски превоз “ ще разполагат със системи за сигурност, които ще алармират на водача за рискове по пътя в действително време.

Зареждането на рейсовете ще се случва главно през нощта. Всеки ще разполага със зарядна станция, която ще цялостни батерията му до 5 часа. „ Съчленените “ електробуси ще могат да вършат пробег до 200 км. с едно зареждане при работещ климатик и цялостно натоварване с пасажери, а „ соло “ електробусите ще могат да изминават до 280 км. Ще бъдат инсталирани две бързозарядни станции на крайните спирки на „ Почивка “ и „ Владиславово “, които ще могат да възстановят батерията до 50% за половин час.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР