Новите два случая на коронавирус от днес във Варна са

...
Новите два случая на коронавирус от днес във Варна са
Коментари Харесай

Стана ясно кои са новите двама, установени с коронавирус във Варна

 Новите два случая на ковид от през днешния ден във Варна са на лица, контактни с мъжа, който е донесъл заразата от огнище в Родопите, научи Varna24.bg от публична информация, споделена на уеб страницата на РЗИ-Варна. 

Там се показва следното: 

Във връзка с разпространяването на болестта COVID-19 на територията на гр. Варна и региона, РЗИ Варна осведоми:

 

На 15 юни е регистриран нов случай на разположение, мъж, с позитивна проба за болестта COVID-19. Прегледан е в Инфекциозна клиника Варна и е приет в болница за болнично лекуване.

На 16 юни са регистрирани 2 случая на лица, доказани с позитивна проба за COVID-19, които са контактни на пациента от 15 юни – жена, на лекуване в инфекциозна клиника гр. Варна и мъж, с леки признаци, оставен на домашно лекуване.

Продължава работата по издирването на лица, които са били в контакт с новорегистрираните случаи.

Както медията ни заяви, 55-годишният мъж, който ден по-рано бе открит като инфектиран с ковид, се е завърнал от огнище на болестта в Родопите. По непотвърдена информация той е свещеник. Под наблюдаване през вчерашния ден бе взета неговата брачна половинка, която е един от новите случаи от през днешния ден. 

Коментар, изпратен до медията ни гласи следното: " Мъжът не е настанен в Инфекциозна клиника към УМБАЛ " Св. Марина ", а в белодробното поделение и от това поделение всички заболели са пръснати по други отделения. За страдание няма никаква организация в болничното заведение, тъй като за тия заболели нямаше кревати. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР