Новите депутати да се захващат здраво за работа. Трябва да

...
Новите депутати да се захващат здраво за работа. Трябва да
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Абсурд е България повече да е без правителство, кабинетът ще е с 4-годишен мандат

Новите депутати да се захващат крепко за работа. Трябва да се намерят общи точки, а не да се търси разцепление. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия синдикалистът, специалист по обществена политика и народен представител от "Има подобен народ " в 45-ия и 46-ия парламент.

Преговорите ми дадоха оптимизъм, тъй като бяха открити допирните точки. България повече не може да бъде без държавно управление. Това е цялостен парадокс, съобщи Зайкова, която взе участие в експертните диалози за сформиране на съдружно държавно управление сред "Продължаваме смяната ", Българска социалистическа партия, "Има подобен народ " и "Демократична България ".

Ние бяхме разделили политките, по които би трябвало да приказваме, на краткосрочни – до три месеца, средносрочни – до края на идната година и дълготрайни - до края на мандата. Аз имам вяра, че това държавно управление ще има 4-годишен мандат, уточни тя.

Надявам се въз основата на общите протоколи от експертните диалози да се сформира и съдружно съглашение. По метода, по който водеха всички срещи, считам, че мандатоносителят искаше да ни чуе и да реши къде може да отстъпи и къде да ни убеди. Мисля, че всички четири партии търсеха допирните точки, това е значимото, акцентира.

По думите ѝ бюджетът за следващата година би трябвало да е действителен – т.е. да има задоволително пари по заложените параметри, и ефикасен. Основният приоритет е битката със сивата стопанска система. Ако успеем да я свием на ниски равнища за четири години, тогава ще има пари за всичко, кеото предвиждаме. Основното е да няма обири, да няма корупция и да свием сивата стопанска система, разяснява специалистът.

Тя увери, че пенсионерите няма да бъдат ощетени с Бюджет 2022. Работата е там, че пенсионната сситема е грубо дебалансирана по време на ръководството на ГЕРБ и Патриотите и над 1 млн. пенсионери вземат минимална пенсия. Това би трябвало да бъде поправено. Става въпрос за правдивост и успеваемост, сподели още Зайкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР