Новите чипове на Qualcomm са от премиум и среден клас

...
Новите чипове на Qualcomm са от премиум и среден клас
Коментари Харесай

Представиха специализираните ИИ чипове Snapdragon S5 Gen 3 и S3 Gen 3 за безжични слушалки

Новите чипове на Qualcomm са от премиум и междинен клас и се разграничават по техническите си характерности. Qualcomm S5 Gen 3 може да поддържа по-мощен изкуствен интелект и да обезпечава първокачествен тон. Специализираните чипове се появяват, с цел да заменят S5 Gen 2, който излезе на пазара през 2022 година Първите устройства, основани на тях, ще се появят напълно скоро.

Qualcomm S5 Gen 3 е модел за слушалки от най-голям клас. Той има обособен невронен процесор за работа с изкуствен интелект. Освен това чипът има 200 MHz процесор и 350 MHz DSP процесор за обработка на цифрови сигнали.

Компанията твърди, че процесорната му мощност е 3 пъти по-висока от тази на неговия предходник, а ИИ опциите му са усъвършенствани 50 пъти. Това ще се употребява за интензивно угнетяване на шума и ще се концентрира върху гласа на потребителя по време на диалог или аудиозапис. Всички непотребни звуци ще бъдат филтрирани от ИИ.

Количеството на паметта в чипа е увеличено с 50%, което ще разшири пропускателната дарба и ще понижи латентността. Поддържат се Bluetooth 5.4 и технологията Snapdragon Sound, която обезпечава стрийминг на музика с високо качество. Това обаче не е границата на опциите на аудиочиповете на Qualcomm. За флагманските артикули компанията предлага да се употребяват моделите S7 и S7 Pro, които поддържат още повече AI функционалности.

Qualcomm S3 Gen 3 е предопределен за устройства от междинен клас. Моделът не разполага с невронен процесор, само че също може да поддържа AI функционалности. по-конкретно безпогрешно различаване на гласа на потребителя и угнетяване на шума. Той е 2 пъти по-продуктивен от предходния чип. Този модел има 80MHz процесор и двоен 240MHz DSP. Чипът поддържа функционалностите Гугъл Fast Pair, Qualcomm TrueWireless Mirroring и Auracast. Възможно е в бъдеще да се появи в аудиоустройства на vivo.

Друга специфичност на аудиочиповете е понижената консумация на сила. Те могат да стриймват музика благодарение на 2DP, като употребяват едвам 4 mA.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР