Новите чипове на AMD предлагат повече възможности за ентусиаститеRyzen процесорите

...
Новите чипове на AMD предлагат повече възможности за ентусиаститеRyzen процесорите
Коментари Харесай

Второ поколение 12-нм Ryzen процесори са на пазара

Новите чипове на AMD оферират повече благоприятни условия за запалянковците

Ryzen процесорите от второ потомство са направени по първата в света 12-нм технология

AMD пусна на международния пазар Ryzen настолни процесори от второ потомство. Линията включва четири модела, усъвършенствани за геймъри, основатели на наличие и хардуерни запалянковци: Ryzen 7 2700X, Ryzen 7 2700, Ryzen 5 2600X и Ryzen 5 2600.

Новите чипове са направени по първата в света 12-нм технология и оферират до 15% по-висока продуктивност в игрите от първото потомство Ryzen, плюс разширени благоприятни условия като Precision Boost 2 и Extended Frequency Range 2 (XFR 2). Комплектовани са с охладител Wraith, а включеният в пакета програмен продукт Ryzen Master Utility покачва в допълнение продуктивността.

Новото Zen+ ядро обработва повече указания на такт, като при него са понижени латентностите в работата с кеша и с паметта спрямо първото потомство Ryzen. Технологията SenseMI на AMD е ъпгрейдвана с Precision Boost 2, която интелигентно проучва работния товар и обезпечава най-високата многопроцесна продуктивност в своя клас.

По-високите ефикасни тактови честоти на всички процесорни ядра на 2-ро потомство Ryzen могат да подобрят продуктивността в игрите, основаването на мултимедийно наличие и бизнес приложенията. В игрите потребителите ще се любуват на плавни изображения в известните резолюции от 1080p Ultra и 1440p High до 4K.

С XFR 2 технологията на всички AM4 платформи с 2-ро потомство Ryzen, асемблаторите на PC-та за запалянковци ще предложат още по-висока продуктивност, при обезпечено изстудяване от висок клас.

Линията Ryzen процесори от второ потомство включва четири модела, усъвършенствани за геймъри, основатели на наличие и хардуерни запалянковци

Новите процесори разполагат със запоени вградени топло-разсейващи детайли за изстудяване, както и с отключени множители на честотата за елементарен надзор върху овърклока. Настройката на продуктивността е улеснена с новия програмен продукт Ryzen Master 1.3, като в този момент се предлага овърклок на ядро с автоматизирана идентификация на евентуално най-бързите ядра.

За първи път цялата линия 2-ро потомство Ryzen процесори включва AMD Wraith кулер в общоприетия бокс за продажби на дребно. Флагманът AMD Ryzen 7 2700X разполага с новия Wraith Prism кулер с усъвършенстван профил на вентилатора и ръководство на светлините.

Оптимизиран за 2-ро потомство Ryzen процесори, новият чипсет AMD X470 в този момент е разполагаем за Socket AM4 дъна. Освен по-добрата работа с паметта и овърклок, новите дънни платки идват с опция за евакуиране на софтуера AMD StoreMI, който разрешава да се комбинира скоростта на SSD с потенциала на обичаен харддиск в едно елементарно да ръководство сторидж устройство.

Съвместими с всички настоящи AM4 процесори, новите дънни платки с X470 чипсет надграждат върху съществуващите дъна от 300-серия, които също са съвместими с второ потомство Ryzen чипове, с актуализация на фърмуера (BIOS-а). Много от дъната на пазара идват към този момент с актуализирания BIOS, като това се указва от етикета „ Ryzen Desktop 2000 Ready ” върху кутията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР