Новите британски сини паспорти, един от най-разпространените символи на Брекзит,

...
Новите британски сини паспорти, един от най-разпространените символи на Брекзит,
Коментари Харесай

Във Франция ще се произвеждат новите сини британски паспорти след Брекзит

Новите английски сини паспорти, един от най-разпространените знаци на Брекзит, ще бъдат създадени в членката на Европейски Съюз Франция. Това заяви през днешния ден Мартин Съдърланд, основен изпълнителен шеф на английската компания Де Ла Рю (De La Rue), която създава сегашната бургундско-червена версия на документите, съобщи Ройтерс.

Преди референдума от юни 2016 година за излизане на Англия от Европейски Съюз някои последователи на брекзит приканиха за връщане на синьо-златните английски паспорти, издавани от 1920 година до 1988 година.

Актуалната сега бургундско-червена версия се създава в Северна Англия от Де Ла Рю, чийто началник заяви, че компанията е изгубила търга за новите паспорти поради по-ниските цени, препоръчани от конкуренцията.

Бих желал да поканя (премиера) Тереза Мей и (вътрешния министър) Амбър Ръд да дойдат в завода ми и да обяснят на всеотдайните ми служащи, за какво съгласно тях е рационално решение производството на един английски знак да бъде изнесено в чужбина”, съобщи Съдърланд.

Действащият контракт, който изтича през юли 2019 година, е на стойност 400 млн. английски лири (566 млн. долара) и компанията показва, че решението на държавното управление няма да повлияе върху резултатите й през настоящата и идната финансова година.

Министерството на вътрешните работи съобщи, че е провело обективен и отворен търг, с цел да обезпечи, че в последна сметка ще обезпечи на клиентите високо качество и сигурност при най-хубава цена.

Няма условие паспортите да бъдат създадени в Обединеното кралство, добави говорителка на министерството.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР