Новите банкноти на Австралия съдържат редица екстри с цел по-висока

...
Новите банкноти на Австралия съдържат редица екстри с цел по-висока
Коментари Харесай

Австралия пусна в обращение 46 млн. банкноти с правописна грешка

Новите банкноти на Австралия съдържат редица екстри за по-висока сигурност. Банкнотата от 50 $ обаче съдържа един спомагателен атрибут – неволна правописна неточност, оповестява Profit.bg.

Купюрата от 50 австралийски $, която влезе в обращение през предишния октомври, съдържа редица детайли за по-добра сигурност, като воден знак и впрочем.

Около 46 млн. броя от новите банкноти са в обращение, по данни на централната банка на Австралия, като общата им стойност възлиза на 2.3 милиарда австралийски $ (1.6 милиарда щатски долара).

Наблюдатели обаче видяха проблем – в думата Responsibility, изписана на банкнотата, липсва едно i.

Австралийското радио Triple M разгласява в обществените мрежи фотография на банкнотата, показвайки правописната неточност.

Грешката, която е сложна за разкриване с невъоръжено око, е в откъс на Едит Коуън - първата жена в австралийския парламент. Текстът е фрагмент от първото ѝ изявление в Народното събрание на Западна Австралия.



От Централната банка на Австралия показват, че са осведомени с казуса от предишния декември и сбърканата дума ще бъде поправена при идната емисия банкноти.

„ Банкнотите са легално платежно средство и могат да се употребяват обикновено. Това не визира тяхната годност и функционалност по никакъв метод. Ще би трябвало да прегледаме нашите процеси, с цел да предотвратим появяването на сходни неточности в бъдеще ”, споделя представител на банката.

Централната банка на Австралия уточни през предишния октомври, че 50-те $ са най-популярната банкнота в страната, като оформят близо половината от цената на всички банкноти в обращение.

Австралия пусна нови версии и на банкнотите от 5 и 10 $, като през тази година се чака и нова купюра от 20 $.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР