Новите AI функции за работа с аудио и видео ще

...
Новите AI функции за работа с аудио и видео ще
Коментари Харесай

AI инструмент на Adobe намалява рутинната работа


Новите AI функционалности за работа с аудио и видео ще оказват помощ на професионалните редактори да понижат размера на рутинната работа (снимка: Adobe)

Преди към месец Adobe пусна нов пакет за редактиране на наличие Firefly, основан на генеративен изкуствен интелект. Компанията към този момент работи върху голям брой актуализации, с цел да даде разширени благоприятни условия на своите консуматори с Creative Cloud.

Ако в началото Firefly оферираше изкуствен интелект за генериране на изображения, в този момент Adobe прибавя към пакета приложения за работа с аудио и видео материали, заяви Engadget.
Firefly, основан на основата на технологии от Sensei, е набор от генеративни AI модели, които могат да основават и трансформират аудио, видео, изображения и 3D модели, употребявайки текстови описания, тъкмо както вършат Dall-E и ChatGPT.
още по темата
Функциите на Firefly към този момент са налични в екосистемата на Adobe, в това число в приложенията Premiere Pro, Illustrator, After Effects и Photoshop, само че към този момент единствено за консуматори, които вземат участие в затворена бета стратегия.

Новите функционалности за работа с аудио и видео ще оказват помощ на професионалните редактори да понижат размера на рутинната работа. Сега, с цел да вметнат непокътнати изображения в фрагментите, да прибавят резултати или да намерят отрезка за своя план, те просто могат да вкарат концепциите си в текстовия консултант на Firefly и логаритъмът ще свърши останалото.

Потребителите на Adobe ще могат да „ подобрят преобразуването на текст в цвят ” и ще разполагат с разширени благоприятни условия, които им разрешат да контролират равнищата на бляскавост и плътност, да трансформират времето на деня и даже сезона, като употребяват описания на натурален език.

Генеративните AI функционалности към този момент обгръщат и аудио обработката, позволявайки на потребителите да вмъкват фонова музика и звукови резултати въз основа на текстови поръчки. Очаква се също Adobe да добави анимирани шрифтове и автоматизирана функционалност b-roll, която проучва наличието на сюжета, с цел да сътвори сторибордове и да предложи видеоклипове.

Освен това самият Firefly AI ще помогне на новите консуматори да научат по какъв начин да употребяват нови функционалности, като сътвори персонализирани управления за тях.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР