Новите 60 електробуса, с които се сдоби автопаркът на Градски

...
Новите 60 електробуса, с които се сдоби автопаркът на Градски
Коментари Харесай

Пускат новите електробуси по варненските улици през юли

Новите 60 електробуса, с които се снабди автопаркът на „ Градски превоз “, се чака да бъдат пуснати по варненските улици през юли. Това сподели за Moreto.net шефът на общинския транспортьор Николай Антонов.

Първите коли бяха доставени във Варна още в края на предходната година. През януари 2023 година кметът Иван Портних обаяви, че се чака возилата да влязат в употреба през април или май. Срокът за стартирането им бе променян няколко пъти преди този момент заради закъснение с някои процедури. Имаше проблем с избора на реализатор за създаване на зарядните станции. Към днешна дата към този момент има подписан контракт и издадено позволение за градеж. Предстои пускане на същинската работа, сподели Антонов.

Ще бъдат построени 60 зарядни станции в депото на „ Градски превоз “ и две бързи зарядни станции на обръщачите на „ Почивка “ и „ Вл. Варненчик “. Очаква се до юли работата да бъде приключена и електробусите да стартират да извършват курсове.

40 от електрическите рейсове са вид соло, а 20 са съчленени. Осигуряването им е по план „ Екологично чист превоз за Варна “, който се осъществя от Община Варна по Оперативна програма „ Околна среда “.

В рейсовете ще има инсталирани системи за сигурност, а оборудването на билетната система ще бъде преместено от колите в остарелия автопарк.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР