Новите 60 електрически автобуси, с които Варна се сдоби по

...
Новите 60 електрически автобуси, с които Варна се сдоби по
Коментари Харесай

Новите 60 електробуси в очакване да поемат по варненските улици

Новите 60 електрически рейсове, с които Варна се снабди по европроект,може да стартират да обслужват градските линии още в края на юни. Това стана ясно по време на първа копка за построяването на зарядните им станции в региона на „ Градски превоз “.

 В двора на общинското дружество ще бъдат построени 60 мудни зарядни станции. Две станции за бързо зареждане ще има на двата съществени обръщача на рейсовете - във „ Владиславово ” и на спирка „ Почивка ”.

Електробусите са китайско произвеждане, с 5 години гаранция както на машините, по този начин и на батериите, посочи за Дарик изпълнителният шеф на „ Градски превоз “ Николай Антонов. По думите му с новите 60 електробуси – 40 соло и 20 съчленени, ще бъде сменен половината автопарк на транспортното сдружение.

 Автобусите на ток ще могат да изминават към 300 километра с едно зареждане. Зареждането в двора на „ Градски превоз “ ще лишава близо 5 часа. Около 20 минути ще лишава този развой на бързите зарядни станции на обръщачите, като там ще могат да се включват единствено съчленените рейсове.

Проектът е финансиран по Оперативна стратегия „ Околна среда “, като общата му стойност е съвсем 85,4 милиона лв., от които близо 15,4 милиона лв. е личното съфинансиране на Община Варна. Стойността на самите електробуси е над 78 милиона лв., посочи ръководителят на плана Младен Иванов.

 Проектът има за цел възстановяване качеството на атмосферния въздух в община Варна посредством предприемането на ограничения за замяна на старите транспортни средства на публичния градски превоз с съвременни, екологични транспортни средства.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР