Новините за смъртоносния коронавирус, който се появи в Ухан, Китай

...
Новините за смъртоносния коронавирус, който се появи в Ухан, Китай
Коментари Харесай

Как да не потънем в информационното цунами за коронавируса

Новините за смъртоносния ковид, който се появи в Ухан, Китай през декември предходната година, заливат обществените медии ежедневно. И защото броят на случаите се усилва, са разбираеми и суматохата, и паниката, и страхът да не би вие или ваш обичан и непосредствен да се разболее. И напълно евентуално, вие също се чудите по какъв начин да предотвратите това. Това написа доктор Робърт Х. Шмерлинг от Медицинското учебно заведение на Харвард.
И по този начин, къде да търсите най-новата достоверна информация за бързо изменящата се обстановка? Трудно е да победим удобството на интернет, където е цялостно с доста потребна и надеждна информация. Но има и доста дезинформация. Номерът е да разберем кое какво е.
В идните дни и седмици стряскащите данни за възходящия брой инфектирани, заболели и умряли в разнообразни страни, евентуално ще се усилват. Това е по този начин, тъй като всеки инфектиран човек евентуално може да популяризира болестта върху доста други. И е допустимо той да популяризира инфекцията, преди да знае, че е болен. Това не е потвърдено за този съответен вирус, само че в случай че е правилно, бързото преодоляване на разпространяването му може да е невероятно. Ето за какво е изключително значимо да получите надеждна информация за протичащото се и какво можете да извършите, с цел да се отбраните.
Внимавайте: Дезинформацията е гневнаТочно както се е популяризирал броят на хората и страните, наранени от този нов вирус, по този начин набъбват и се множат тайните теории и неоснователните изказвания за него. Много уеб сайтове и обществени медии, в това число Фейсбук, Twitter, YouTube и TikTok, предизвестиха и блокираха редица погрешни и подвеждащи изявления за 2019-nCoV, като да вземем за пример:„ Маслото от риган се оказва дейно против ковид “ -  безпричинно твърдение;Фейкът, в който се показва, че държавното управление на Съединени американски щати е основало и патентовало ваксина против ковид преди години, споделено с близо 5000 консуматори на Facebook;Лъжливо изказване, че „ коронавирусът е вирус, основан от индивида в лаборатория “;Продажби на недоказани „ различни на формалната медицина имуностимулатори “, които да оказват помощ на хората да се освободят от 2019-nCoV;Неоснователни рекомендации за попречване на зараза посредством приема на витамин С и отбягване на пикантни храни;Видеоклип с безполезни препоръки за попречване на 2019-nCoV посредством смяна на диетата ви (например посредством отбягване на студени питиета, млечни шейкове или сладолед). Facebook се пробва да ревизира изявленията, да маркира тези, които са очевидно погрешни, и да понижи разпространяването им и повишените рейтинги, тъй че те да се демонстрират по-малко. Twitter, YouTube и TikTok също са подхванали стъпки за ограничение или етикетиране на дезинформация. Но е съвсем невероятно да хванем всички злостни дезинформации, още повече, че някои от тях са в частни обществени медийни групи, конгреси, чатове и блогове и са по-трудни за намиране.
В Съединени американски щати грипът е доста по-голяма заплахаВъпреки че новините за смъртоносния вирус, разпространяващ се по целия свят, може да са ужасяващи, значимо е да признаем, че най-заплашителният вирус в тази страна сега не е 2019-nCoV. Това е грипът. Според CDC (Център за надзор и предварителна защита на заболяванията) към този момент има към 26 милиона случая на грип през този сезон, което води до стотици хиляди болнични приеми и до 25 000 смъртни случая. А сегашният грипен сезон не е от най-тежките...
Надеждни онлайн източници за 2019-nCoVВъпреки че никой източник на информация не е съвършен, някои са несъмнено по-добри от други! Най-добре е да потърсите уеб сайтове, които:разчитат на специалисти, които употребяват професионално показани авторитетни научни разбори и разгласяват резултатите си в реномирани медицински списания;имат задача да осведомят и пазят обществеността, като Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите и Световната здравна организация, които неотдавна прибавиха към уеб страниците си страници с легенди и фейкове за 2019-nCoV;не промотират или продават артикул, обвързван с предоставената информация.
Други положителни източници на информация са:
Medline Plus, от Националната здравна библиотека на Съединени американски щати
Агенцията за надзор на храните и медикаментите - административна работа към Министерството на здравеопазването и обществената политика на Съединени американски щати
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР