,,Новините за Шенген не са добри. Това е подхвърляне на

...
,,Новините за Шенген не са добри. Това е подхвърляне на
Коментари Харесай

Нинова за въздушен Шенген: Това е подхвърляне на трохи

,,Новините за Шенген не са положителни. Това е подмятане на трохи. Ние сме пълновръстен член на Европейски Съюз и не желаеме да бъдем третирани като второстепенна страна и българският народ като втора употреба. Изпълнили сме всички условия, би трябвало да бъдем признати пълноправно. Приемането ни единствено по въздух е краткотрайно решение, което може да остане вечно. Само транспортният отрасъл губи 100 млн. годишно, хиляди стоят по границите и чакат. Това е незаслужено отношение``. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти.

" Държим българското държавно управление и болшинството, което ръководи, да заеме доста по-твърда позиция. Към друга страна не са поставяни спомагателни условия. Имаме въпроси, тъй като сме обезпокоени от казаното от Борисов – на въпрос „ Пълноправно участие значи ли да одобряваме бежанци “, той е споделил: „ Това са разнообразни претенции, и до момента в който всичко не е контрактувано, нищо не е контрактувано “. Някой да каже има ли към нас в допълнение условие за приемане на квоти бежанци от Европа в България при влизането ни в Шенген? ", попита тя.

" За да ни позволен, в случай че е по този начин, е неуместно, тъй като изискванията за приемане в Шенген са други и са изпълнени. След като сме били доброжелателни, изпълнили сме всичко. Не сме втора употреба хора. Трябва да продължат напъните. Това е единствена тематика, по която всички сме на едно мнение – България заслужава да бъде призната в Шенген. Не би трябвало да се огъваме под това мятане на трохи, сподели още Нинова.

Тя не пожела да разяснява възможната продажба на рафинерията на " Лукойл ": " Никакви отзиви, до момента в който не забележим всичко черно на бяло. Не сме тук коментатори да им разясняваме нелепостите, които измислят всеки ден. "

" Когато вкараха тази такса, обяснихме за какво сме срещу, за какво не би трябвало да се прави, че това ще бъде спънка пред приемането ни в Шенген.

„ Вие сте русофили, вие сте антиевропейци “, споделиха ръководещите. Питам ги през днешния ден, като сами се отхвърлят от тази такса, какви са те – русофили? Тази такса не трябваше да се вкарва, тя няма по какъв начин да се събере, да обяснят по какъв начин ще си запълнят тази дупка в бюджета ", съобщи тя по повод таксата за транспорт на съветски газ.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР