Новините за появата на нови модели твърди дискове с още

...
Новините за появата на нови модели твърди дискове с още
Коментари Харесай

Сървърният твърд диск Western Digital Ultrastar DC HC580 с капацитет 24 TB вече се предлага в България

Новините за появяването на нови модели твърди дискове с още по-внушителен потенциал се появяват през няколко месеца и това се приема добре и от доставчиците на облачни услуги, и от потребителите. АСБИС България заяви, че към този момент предлага най-новия модел сървърен корав диск на Western Digital – Ultrastar DC HC580 с потенциал 24 TB и SATA интерфейс.

Продуктът залага на изпитаната в предходните генерации CMR технология за запис. Налични са и още редица нововъведения, които разрешават постигането на подобен огромен потенциал върху десетте въртящи се плочи. С цел повишение на плътността на данните на инч се употребява енергийно подкрепят магнитен запис (EAMR). Освен това дискът разполага с тройно рамо на главите, което усъвършенства прецизността на позициониране. Вътрешният размер на корпуса е напълнен с хелий. Той е по-оптималната среда за работа на механичните съставни елементи. Причината е, че основава по-малко аеродинамично противодействие и надлежно трептения при придвижването на главите.

Предимства на технологията OptiNAND

Western Digital Ultrastar DC HC580 е най-новото потомство корав диск, който се възползва от преимуществата на OptiNAND. В диска е поместено iNAND Universal Flash Storage (UFS) устройство за предпазване на данни, което усъвършенства надеждността при положение на отпадане на зареждането като усилва размера на енергийнонезависимата памет (NVM), която се употребява за прекопирване на мета данните върху iNAND.

ArmorCache също е част от тази технология. Той подсигурява, че всички данни от DRAM кеша безвредно са записани в NVM паметта на устройството. Така се отстрани рискът от загуба на данни при прекъсване на електричеството. Предимството на ArmorCache е, че разрешава работа в режим Write Cache Enabled. Така се реализира оптималната продуктивност.

Приложения

Western Digital Ultrastar DC HC580 е предопределен за облачни и хиперскалируеми системи за предпазване на данни, дистрибутирани файлови системи, разбор на Big Data масиви и други приложения, където се търси потенциал при висока компактност, надеждност и непрекъсната продуктивност.

Моделът има приблизително време сред отводите от 2,5 милиона часа и 5-годишна гаранция, а целесъобразният размер записвани данни е 550 TB на година.

Същевременно поради високата компактност на запис се реализира отлична цена на терабайт и усъвършенствана енергийна успеваемост, които смъкват и общата цена на владеене.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР