Новините за кражби от страна на руската армия в Украйна

...
Новините за кражби от страна на руската армия в Украйна
Коментари Харесай

Руснаци плячкосват селскостопанска техника за 5 млн. долара, но не знаят как да я ползват

Новините за обири от страна на съветската войска в Украйна не са изненада, те се появяват постоянно още от началото на войната. В окупирания град Мелитопол обаче, те са стигнали до нови измерения - с огромна акция, в която е забъркан в това число и боен превоз, е отнета цялата техника от локалния дилър на селскостопанската техника John Deere, оповестява CNN. Мелитопол е окупиран от атакуващата армия от началото на март.

Техниката е на стойност близо 5 милиона $, като всеки от комбайните коства по 300 хиляди $. Първоначално агресорите прибират единствено трактор и сеялка, но в следващите няколко седмици съумяват да заграбят всичките 27 машини на локалния дилър. Извозват ги на платформи към Чеченската република. Записи от камери демонстрират, че на една от тях се вижда и буквата " Z " - символ на " триумфа " на руската войска. 

След като заграбеното съоръжение пътува повече от 1100 километра и достига до крайната си дестинация в Чечня обаче, излиза наяве, че крадците няма да могат да употребяват новите си придобивки, защото те са блокирани отдалечено от действителните им притежатели.

Онова, което руснаците не са взели поради при износа на модерните машини, са комплицираните механизми и софтуери, с които те разполагат. 

Собствениците на селскостопанската техники прелестно знаят къде се намира тя сега.  Машините разполагат с вграден GPS, който демонстрира, че са във плантация наоколо до град Грозни. Подозренията са, че крадците са разкрили консултанти в Русия и се пробват да преодолеят отбраната на машините, в случай че ако не съумеят, ще продадат техниката на частите и отново ще завоюват някакви пари. 

Районът на Мелитопол е аграрни и освен тежка техника, съветските военни крадат и големи количества зърно. Първоначално руснаците предложили на локалните земеделци да разделят 50% на 50%. Тъй като нито силозите обаче работят, нито пристанищата, в края на краищата руснаците непосредствено откраднали зърното и го извозили към Крим.

Преди седмица кметът на Мелитопол  публикува видео, в което се вижда по какъв начин ескорт от камиони напуща Мелитопол. Кадрите бяха съпроводени от текст, който гласи -  " ясни доказателства " за износа на зърно от страна на окупаторите. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР