Новините около биткойн, блокчейн и криптовалутите напоследък се увеличават в

...
Коментари Харесай

Хедж фондовете очакват да увеличат инвестициите в криптовалути до 7%

Новините към биткойн, блокчейн и криптовалутите в последно време се усилват в тандем с повишаването на интереса потребителите и институциите към бранша. Голямата смяна е фокусът към цифровите валути - от превъзходството на финтех към по-голямо присъединяване на банките. Хеджфондовете също стартират да гледат на бранша като на сегмент с голям капацитет.

Според изследване на Intertrust, оповестено от Financial Times, хедж фондовете възнамеряват доста да усилят експозицията си към криптовалути до 2026 година Допитването, извършено измежду 100 финансови шефове на хедж фондове в международен мащаб, установя, че мениджърите чакат да държат приблизително 7.2% от активите си в криптовалути до пет години. Ако резултатите се приложат за целия бранш, общата сума може да се равнява на общо към 312 милиарда $ активи в криптовалути, въз основа на прогнозата на компанията данни Preqin за общия размер на промишлеността на хедж фондовете, пресмята Intertrust. Седемнадесет % от интервюираните чакат да имат над 10% от вложенията си в крипто.

Това би представлявало голямо нарастване на апетита за криптовалути измежду мениджърите на хедж фондове. Настоящите вложения в бранша са неразбираеми, само че редица известни мениджъри към този момент са отделили капитал за крипто активи, привлечени от покачващите се цени и неефективността на пазара, на която могат да повлияят.

Man Group търгува биткойн фючърси посредством виртуална среда, до момента в който Renaissance Technologies предходната година съобщи, че водещият му фонд Medallion може да влага в биткойн фючърси. Мениджърът на хедж фондовете Пол Тудор Джоунс е купил биткойн, до момента в който Бреван Хауърд трансферира дребна част от средствата в крипто, а неговият съосновател, милиардерът Алън Хауърд, е главен фактор в крипто промишлеността. Биткойнът има максимален принос за облагите през тази година в американската компания за финансиране SkyBridge Capital, основана от някогашния шеф за връзки в Белия дом Антъни Скарамучи, която стартира да го купува в края на предходната година и по-късно продаде част от позициите си през април - тъкмо преди цената на криптовалутите да спадне.

Хедж фондовете " са наясно освен с рисковете, само че и с дълготрайния капацитет " на крипто, споделя Дейвид Милър, изпълнителен шеф на Quilter Cheviot Investment Management, пред FT. Нарастващият възторг от хедж фондовете е в внезапен контрастност с необятно публикувания песимизъм измежду по-традиционните мениджъри на активи, доста от които остават загрижени за голямата неустойчивост и несигурността на криптовалутите по отношение на това по какъв начин те ще бъдат контролирани. " В момента крипто вложенията остават лимитирани до клиенти, които имат висока приемливост към риска и даже тогава вложенията нормално са дребен % от портфолиото ", обявиха Morgan Stanley и консултантската компания Oliver Wyman в неотдавнашен отчет за ръководството на активи.

Някои хедж фондове остават внимателни. Elliott Management споделя пред вложителите си по-рано тази година, че криптовалутите може да се трансфорат в " най-голямата финансова машинация в историята " в писмо, оповестено от Financial Times. Въпреки че бъдещото контролиране на криптосистемите остава неразбираемо, предходната седмица Базелският комитет за банков контрол съобщи, че би трябвало да извършват най-строгите правила за банков капитал за всеки актив.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР