Новините на NOVA и Нов български университет (НБУ) обявиха стратегическо

...
Новините на NOVA и Нов български университет (НБУ) обявиха стратегическо
Коментари Харесай

Новините на NOVA и НБУ обявиха партньорство в популяризирането на майсторския клас на Райна Кабаиванскa

Новините на NOVA и Нов български университет (НБУ) оповестиха стратегическо партньорство в популяризирането на XXII Международен майсторски клас на Райна Кабаиванска. Тази година той ще се организира от 8 септември до 2 октомври в зала „ България “.

„ Радвам се, че партньорството на Новините на NOVA и Нов български университет продължава. Вече реализирахме един сполучлив план – „ Гласът на науката “, в който феновете имаха опция да отсеят обстоятелствата измежду морето от дезинформация за пандемията от COVID-19. А в този момент, посредством нашата медийна поддръжка, ще разпространяваме измежду необятна публика забележителното изкуство на Райна Кабаиванска “ – съобщи Илия Дафов, основен продуцент „ Новини и настоящи излъчвания “ на Нова Броудкастинг Груп.

„ Оценявам високо готовността на Новините на NOVA за поддръжка при реализирането на XXII Международен майсторски клас на Райна Кабаиванска и се веселя, че огромното оперно изкуство намира нов другар по пътя си към публиката. Майсторският клас на Райна Кабаиванска в Нов български университет е първият майсторски клас в България и е основан през 2001 година Форматът дава опция на млади актьори от целия свят да се срещнат с изкуството и опита на Райна Кабаиванска и да усъвършенстват с нея своята вокална техника и интерпретаторски благоприятни условия. Oсновна полезност на университетското обучение е основаването и развиването на школи на огромни имена в науката и изкуството и ние се радваме, че намираме сътрудник и поддръжка в лицето на NOVA “, показа доктор Георги Текев, изпълнителен шеф на Нов български университет и продуцент на Международния майсторски клас на Райна Кабаиванска.

В Деня на светите братя Кирил и Методий, българската писменост, култура и просвета, NOVA NEWS показа извънредно документалния филм „ Школата Кабаиванска “ от 19:05 часа. Зрителите видяха роман от първо лице на великата оперна дива. Райна Кабаиванска приказва за артистите, които основава, оперния свят в предишното и през днешния ден и за бъдещите си фантазии. Филмът е ново удостоверение за нейната артистична, преподавателска и благотворителна активност. Разказа допълват и нейни възпитаници, в този момент артисти със международна популярност - Андреа Каре, Вероника Симеони, Витория Йео, Мария Агреста, Мария Радоева, както и двама млади дебютанти - Александрина Михайлова и Джузепе Инфантино.

 майсторски клас Райна Кабаиванска NOVA

За основаването на първия майсторски клас в България приказва неговият създател и продуцент, изпълнителният шеф на Нов български университет доктор Георги Текев. Минало и настояще се редуват в забързан темп. Изпълнения от сцените на Арена ди Верона, Театро Реал в Мадрид, Виенската опера, Античния спектакъл в Пловдив, Софийската опера и балет, Националния замък на културата и доста други пленяват с естетическо и музикално съвършенство. Кабаиванска предава на учениците си скъпия подарък на белкантовата техника, колона в личната й 55-годишна международна кариера. Атмосферата е на споделеност, предусещане и обич сред актьор и аудитория, преподавател и възпитаници.

„ Школата Кабаиванска “ е дело на режисьора Найо Тицин и сценариста Петър Барбалов, които показаха документалния филм в утринния блок на NOVA NEWS „ Твоят ден “.

За Новините на NOVA

През последните години Новините на NOVA са най-използваният източник на информация, съгласно данните от годишния Digital News Report на Института за проучване на публицистиката „ Ройтерс “ към университета в Оксфорд. Според същото изследване новинарският уебсайт nova.bg заема първото място в класацията за най-силен онлайн канал за достоверна информация.

Новините на NOVA могат да се слушат и по радио NOVA NEWS, а детайлности да се наблюдават на уеб страницата nova.bg. Новините на NOVA са и във Фейсбук, Instagram, Twitter, Telegram и Viber. Бърз достъп до най-важните тематики от България и света на всички места и когато и да е предлага мобилното приложение на NOVA.

За NOVA NEWS

NOVA NEWS е информативен ефирен канал с 24-часово осведомително покритие. Той служи като насочна точка в моменти на настоящи събития с изключителни включвания непосредствено от най-горещите точки. Зрителите имат опция да наблюдават значимите локални, национални, европейски и международни тематики от деня с вести на всеки кръговиден час. В програмата на NOVA NEWS са включени още публицистични излъчвания, както и директните предавания на значими за обществото стопански, политически, обществени и културни събития.

За Нов български университет

Нов български университет е основан на 18 септември 1991 година с решение на Великото национално заседание. Нов български университет е първото висше учебно заведение в България, в което се вкарват кредитната система, образованието по просветителните степени експерт, бакалавър и магистър, отдалеченото и продължаващото образование. Личности със международна популярност са почетни доктори и почетни професори на Нов български университет, измежду които Ричард Рорти, Вера Мутафчиева, Юлия Кръстева, Жан-Пиер Вернан, Милчо Левиев, Робърт Йънг, Райна Кабаиванска, лорд Ралф Дарендорф, Тери Игълтън, Герард Хофстеде, арх. Даниел Либескинд, маестро Енио Мориконе и други

Мисията на Нов български университет като самостоятелна демократична академична институция е да бъде насочен към своите студенти като построява предприемчиви, обществено виновни персони, готови за живот в изискванията на модерна демократична България, обединена Европа и глобализиращия се свят. Целта на Нов български университет е да способства за напредъка на университетското обучение посредством налично интердисциплинарно и профилирано образование, и научни проучвания по интернационалните стандарти, както и да слага в работа на обществото своя научен капацитет и да реагира на обществените и икономическите промени като взе участие в тях със свои планове.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР