Новината за загиналите 11 души по време на изкачване на

...
Новината за загиналите 11 души по време на изкачване на
Коментари Харесай

Meждy $35 000 и $135 000: Toлĸoвa би ви cтpyвaлo изĸaчвaнeтo нa Eвepecт

Новината за починалите 11 души по време на нанагорнище на най-високия връх в света насочи вниманието на медиите към това какъв брой претрупан е станал маршрутът към него в Хималаите.

Само през 2019 година рекорден брой души са получили позволение от управляващите в Непал са изкачат върха. Според данни на The Washington Post до момента такова е било обещано на 381 души.

Нещо повече - броят на шерпите, които се изкачват дружно с туристите, постоянно може да е двойно по-голям от този на посетителите.

Ситуацията се усложнява от фактът, че доста от тези хора може да се окажат по пътя за върха едновременно, защото всички чакат най-благоприятните метеорологични условия, с цел да стартират изкачването.

Това е повода да се получават опашки от хора в така наречен " зона на гибелта ", където няма задоволително О2 и за човек е належащо да се приспособява към тези тежки условия, с цел да продължи изкачването.

Въпреки риска в никакъв случай да не слязат назад от Хималаите стотици или хиляди алпинисти и туристи са склонни да заплащат десетки хиляди долари, с цел да опитат да стигнат Еверест.

От Business Insider разкриват какъв брой коства да предприемеш сходно пътешестване. Компаниите, които провеждат експедициите до Еверест, оферират тази опция на цени сред 60 и 65 хиляди $. Тази цена включва гайдове, както и шерпи, които съпътстват катерачите по

За тези, които са склонни да платят повече за доста по-комфортни условия по време на експедицията, цената може да стигне и 100 000 $.

Една от фирмите предлага и VVIP пакет против 130 000 $. Той включва особено приготвена вечеря през първия ден на експедицията в 5-звезден хотел, храна и бар в базовия лагер, обособена баня и тоалетна, личен фотограф и хеликоптер разполагаем когато и да е.

Цената може и да е доста по-ниска - към 35 000 $, в случай че човек реши самичък да си потърси локални компании в Непал, които провеждат нанагорнище на върха./ money.bg

време на изкачването.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР