Новината за смените в правителството, което ще продължи да се

...
Новината за смените в правителството, което ще продължи да се
Коментари Харесай

Мощен протест в отговор на промените в кабинета

Новината за промените в държавното управление, което ще продължи да се води от Бойко Борисов, предстоящо провокира проливен дъжд от отрицателни реакции, като всеобщото мнение измежду протестиращите и опозицията в Народното събрание е, че това е реплика на промени. Заявката на Борисов да остане във властта ще провокира мощен отговор на митинга довечера, разяснява пред БНР един от уредниците му проф. Велислав Минеков. Смяната на пешките през днешния ден ще получи отговарящ отговор в 17:00 пред Министерския съвет, бъдете подготвени за изненади, предизвести Отровното трио в обществените мрежи.

Възвание във Facebook разгласява и водачът на БОЕЦ Георги Георгиев, който приканва другите типове митинги да се обединят, с цел да не се изтощят протестиращите, съобщи Сега.

" БОЕЦ сме всеки ден на площадите дружно с десетки хиляди непримирими.
Обръщам се към всички вас и ще бъде къс. Имаме исторически късмет да съборим наглите, дебелите и мутрите. Сега зависи от нас самите и ние сме си най-големите врагове. Това не е предизборна акция и съревнование кой ще събори мутрата и ще е най-големият " воин ". Сега борбата е да отстраним мафията от властта, след това ще е борбата за властта. Това са митингите на жителите и в случай че желаеме да стигнем до триумф, а имам вяра, че това е нашата цел, то имаме пред себе си историческият опит, който ни споделя, че не би трябвало да повтаряме грешките си. Опитът  ни споделя, че не е по силите на никой бидейки самичък човек, или организация да завоюва тази борба. Нужна е консолидация на силите и силата в един съдбоносен удар. ", написа Георгиев  и дава обещание, че ще се свърже с всички организации и групи хора, които предизвикват сега митинги за основаването на общ щаб " ОСТАВКА " и общи, координирани дейности, включващи систематизиране на задания и организация.

" Разместване столовете на палубата на Титаник. Това е “дълбоката смяна ”, сервирана през днешния ден. Единственият политически факт е, че Борисов призна зависимостта на кабинета си от Пеевски, пробвайки да я скрие, и своето състояние на пленник на Сарая, който не смее да отиде на избори, преди да е “програмирал ” грабежа на европейските фондове от новия бюджет ", разяснява Христо Иванов, съпредседател на " Демократична България ". Той дефинира репликата на Борисов, че желае да става основен прокурор, като доказателство за тоталната му некомпетентност и големия му боязън от същински самостоятелен основен прокурор, зависещ само на закона и демократичната отчетност. " В една естествена народна власт, политици като мен не стават основни прокурори. Дори Борисов знае това. С тази изцепка той още веднъж признава с какво го държат и за какво не може да се отлепи от стола. Имаме министър председател на трупчета в прокуратурата ", съобщи още Иванов.

„ Това е реплика на смяна. Сменят се министри, само че мафиотският модел на ръководство остава “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, представена от БГНЕС. „ Правителството не чу гласа на хората, които стачкуват. Те желаят оставката на Бойко Борисов, а той избавя себе си, вземайки оставки на министри. При това с много комплицирани претекстове. Само преди дни, по неговите думи, изиска оставката на министрите Горанов, Маринов и Караниколов за това, че са свързани с Движение за права и свободи. Днес ни убеждава, че го прави поради полицейското принуждение, проблемите в комисията по хазарта и раздавани бонуси в Министерство на стопанската система. Николина Ангелкова е освободена без претекстове или най-малко не чухме такива. Очевидно това е договорката с Валери Симеонов НФСБ да остане в обединението и да не напуща “, безапелационна е Нинова.

Според нея единствената цел на днешното решение на Борисов е „ оцеляване непременно, без оглед на последствията за страната и народа “. Нинова напомни, че позицията на левицата остава непроменена – оставка на премиера и целия му кабинет и предварителни парламентарни избори, като увери, че партията е подготвена за тях. Тя прикани симпатизантите на партията да поддържат митингите в цялата страна.

Дори " Воля ", с чиито гласове кабинетът на Борисов оцелява при вотовете на съмнение в Народното събрание, разгласи, че измененията не са задоволителни. " Управляващите са се вслушали в настояванията за смяна. Но тя по никакъв начин не е задоволителна. От друга страна министър председателят Борисов неотдавна сподели, че нито една партия и коалиция сама не може да се оправи с икономическата рецесия. В този смисъл чакахме измененията да бъдат в посока по-широк експертен кабинет с по-широка политическа поддръжка. С тези промени оставят усещането, че са си самодостатъчни ", разяснява Веселин Марешки.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР