Новината за смъртта на най-колоритната личност сред поморийския ъндърграунд -

...
Новината за смъртта на най-колоритната личност сред поморийския ъндърграунд -
Коментари Харесай

18+! Очевидец със зловещи подробности за смъртта на автоджамбазина Перо

Новината за гибелта на най-колоритната персона измежду поморийския ъндърграунд - Пламен Стаматов-Перо, от петък вечерта е вцепенила морския град. 47-годишният някогашен автоджамбазин бе открит мъртъв в дебрите на Странджа планина, откакто повече от седмица бе в неопределеност. Сега станаха известни потресаващи обстоятелства към гибелта на помориеца. Той е открит в гората край село Вълчаново, общ. Средец, с изчезнала глава, написа Флагман бг.

"Тялото бе непокътнато, беше облечен в тениска и с спортен екип, нямаше тип на човек, който е тръгнал на лов, а по-скоро на подобен, който е тръгнал за гората изведнъж - без никакво снаряжение, или екипировка ", сподели свидетел.

Първа версия за ликвидиране на знакова фигура от ъндърграунда край Бургас

По време на аутопсията в през вчерашния ден проверяващите и правосъдните лекари са останали озадачени от положението на натрупа. Според майка му - Мария Стаматова, която е подала сигнала за изгубването му, той не е бил виждан в Поморие 5-6 дни. Според проверяващите обаче положението на тялото приказва за по-дълъг интервал от време, при което е настъпила гибелта - най-малко 10 дни. Озадачаващото е, че в случай че главата е изядена от животни, то за какво няма безусловно никакво пострадване по тялото.

Към края на аутопсията специалистите не са били единомислещи за аргументите, довели до гибелта на именития автокрадец Перо. Всъщност от раменете нагоре имало единствено малко парче от врата, което е изпратено за разбор, с цел да се види дали става въпрос за самоубийство, при което Перо е стрелял със личната си пушка, седнал и опирайки дулото в брадата си. Другият вид е да е погубен отново с дългоцевно оръжие - още веднъж от доста близко разстояние.

Мистерията е голяма, тъй като източник от близкото обграждане на Перо твърди, че ловната му пушка е открита на 300 метра от тялото, което изключвало версията за самоубийство. Нашето лично следствие измежду поморийци откри изрично, че Перо не би протегнал ръка на живота си, защото бил физически и душевен здрав.

По рождение той бил непрекъснато ухилен, в положително въодушевление и оказва помощ на всекиго при потребност - с труд, с ум, или с пари, когато има. Това не било човек, който може да се самоубие.

Перо завършил с кражбите на коли преди 5 години дефинитивно. Оттогава по-голямата част от годината прекарвал в Испания, през останалото време живеел в апартамент в нова постройка в Поморие, не бил фамилен.

В Поморие се прибирал за месец-два в годината, само че не говорел с какво се занимава в Испания. По-наблюдателните настояват, че през последната година са забелязвали нашмъркан в компанията на двама-трима също постоянно дрогирани поморийци. Дружинката имала уязвимост към бракониерския лов. Отбелязваме, че ловният сезон ще бъде открит едвам на 15 август и в случай че групичката с ловни пушки е била в Странджа за лов - това било безусловно нелегално.

В Поморие всички знаят кои са Перо и дружинката му, за ловните им оръжия, както и че никой от тях няма позволение за владеене на муниции от този жанр.

Източник се закле, че към 16 ч. в понеделник - 8-и юли, се срещнал с Перо при изхода на Бургас - кръговото придвижване на бензиностанция "Лукойл " под Гробищния парк. Перо бил със остарялото си Рено, с пазарджишка регистрация. Казал, че потегля на лов и че до няколко часа ще се върне с диво прасе и елен. Изглеждал изцяло съответен, а не като човек, който е използвал дрога.

Интересното е, че колата на Перо - Рено, е открита край основния път до селото. Много е евентуално в случай че е гръмнат от негов приятел по нехайство, да е изработен опит да се прикрие непредумишленото ликвидиране. И все още в РУ-Поморие не престават разпити на хора, за които се знае, че са от близкото му обграждане. Свалени са и записи от пътни видеокамери, с цел да се види по какъв начин и с кого е стигнал Перо до Вълчаново.

Отхвърля се версията, че помориецът, който е измежду старите съратници на друга именита фигура от ъндърграунда Янко Гюров-Поморийския, към момента да се занимава с кражба на коли.

Виртуозът в автокражбите обаче се записа в историята с това, че съумя преди 12 години да подкара заключено по финален вик на технологиите бронирано Ауди на литовския предприемач Денис Ершов. Той има в биографията си и различен сходен героизъм, откакто отмъкна новата лимузина на една от обичаните дами на сикаджийския необут Стоил Славов.

Все още от ОДМВР Бургас няма публична информация за трагичния случай.

Според източник от полицията регионът към Вълчаново е прочут от дълго време като хранилище за коли, които са откраднати от поморийската мафия. Не е изключено въпреки всичко да е ставало въпрос за препирня с похитена кола. Утре се чака да бъдат подготвени резултати от взетите проби от тялото. То към момента е в моргата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР