Новината за плаващи мини в Черно море е навредила сериозно

...
Новината за плаващи мини в Черно море е навредила сериозно
Коментари Харесай

Илин Димитров: Хибридната новина за мините в Черно море навреди на летния туристически сезон

Новината за плаващи мини в Черно море е навредила съществено на идния летен туристически сезон. Това сподели в изявление за Радио Варна ръководителят на Комисията по туризъм в Народното събрание Илин Димитров от " Продължаваме промяната ".

" Това беше напълно хибридна вест, която попречи на идния сезон. След разпространението на тази информация, започнаха всеобщи анулации на резервации от Германия. Както разбрахме обаче, няма плаващи мини към Черно море ", разяснява Димитров.

" Работим извънредно интензивно за промотирането на България като сигурна и безвредна дестинация ", сподели още Димитров.

Председателят на Комисията по туризъм е към момента внимателен в упованията си за идния летен сезон поради комплицираната конюнктура в Европа и войната в Украйна.

" По всяка възможност няма да посрещаме съветски и украински туристи през лятото. Няма да посрещаме и беларуски туристи, защото е допустимо съветските жители да опитат да влязат в България през трети страни. Тук приказваме най-много за притежатели на жилища ", сподели Димитров. Той дефинира като резистентен пазара от прилежащите ни страни.

Хотелите и бежанците

" Вече има над 1400 хотела, които приютяват бежанци. Държавната помощ от 40 лв. за хотелиерите е единствената мярка, която подкрепя техния бранш сега. Това ще помогне да се задържат работни места и да се удължи сезона, колкото и жестоко да звучи ", разяснява още Илин Димитров.

Наскоро той взе участие в Конференция на ръководителите на комисии в парламентите на 27-те страни членки на Европейски Съюз, отдадена на устойчивия туризъм и Зеления пакт. По време на форума, Илин Димитров е изразил позицията на България против повишаването на керосина и биогоривата, които се чака да скочат двойно.

Според специалиста, това ще удари съществено по туризма в Европа, защото цените на самолетните билети ще се усилят двойно, а с това и пътуванията до страни отвън Европейски Съюз ще станат по-привлекателни. Не са изключени и банкрути на самолетни компании, предизвести Илин Димитров.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР