Новината за оттеглянето на Слави е от няколко дни. Никъде

...
Новината за оттеглянето на Слави е от няколко дни. Никъде
Коментари Харесай

Дясна ръка на Слави: ГЕРБ-ерите са изключително невъзпитани! Няма шанс да работим с тях, ДПС или БСП

" Новината за отдръпването на Слави е от няколко дни. Никъде в правовия свят по света, в устройството на една народна власт, обвързването с една институция и това да бъдеш народен представител, не е наложително. Имаме доста образци в международната история, при които политическият водач не е бил настоящ народен представител. Г-н Трифонов постоянно е носел отговорността за това, с което се захваща като планове. Говоря за публичната ангажираност и идеите, които той и екипът сме осъществили през годините ", съобщи Филип Станев от " ИТН " в студиото на телевизия " България Он Еър ".

Една от десните ръце на Слави е безапелационен, че доверието към един човек не се гради от това какъв пост заема, както и че Има Такъв Народ няма да промени решението си да не работи с партиите на статуквото, а точно ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Относно това на какво се дължи триумфът на връзката в обществената мрежа Станев акцентира, че политическото говорене се е изпразнило от наличие.

" Политическото говорене се изпразни от наличие и не поради участниците в него, не за метода, по който се показват. Изпразни се от наличие в смисъла на българските институции - те стопираха да действат по този начин, както изискват българските жители. Това включва прокуратурата, съда, Народното събрание, изпълнителната власт. Тази загуба на доверие у гласоподавателите е голямата причина Има Такъв Народ да реализира сходен резултат. Противното е видно. Тези неработещи институции, тази нефункционираша страна доведоха до сходни резултати, до сходно отношение на обществото към  политиката ", разяснява още Станев.

Той добави, че първите му усещания от Народното събрание, са били шокиращи, както и че на една голяма част от депутатите им липсва образование.

" Много ниско равнище на другарство сред депутатите от обособените групи и главно тези от ГЕРБ. Изключително невъзпитани са някои от тях. Моралът в политиката и живота е обвързван с възпитанието на хората ", посочи още Станев.

Относно намеците на Слави Трифонов , че може да поеме вероятно друга политическа служба, досегашният народен представител избра да резервира безмълвие.

" Нека да си напомним събитията към 45-ия парламент. Там конфигурацията, която можеше да сформира кабинет, отвън партиите на статуквото, беше в неспособност да го направи, тъй като броят на депутатите не доближаваше за едно устойчиво ръководство. България няма потребност от неустойчивост ", сподели още Станев.

" Нашата партия, Слави, екипът ни, изрично продължаваме да твърдим, и няма да се откажем от това, че ние с ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи няма да работим. Състоянието, в което се намира в този момент страната ни, е вследствие на тези партии ", съобщи той.

Той добави, че когато става въпрос за ползите на българските политици - най-често финансови, те се сплотяват. Станев не изключи опцията Има Такъв Народ да бъде първа политическа мощ на изборите.

" Борисов към този момент е демитологизиран, той не е този бащица на народа, който съзираха огромна част от българските жители в него. Той се опасяваше да пристигна в Народното събрание на Парламентарен надзор - нещо, което Конституцията го задължава да направи ", разяснява Станев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР