Новината за на Activision Blizzard от страна на Microsoft изненада

...
Новината за на Activision Blizzard от страна на Microsoft изненада
Коментари Харесай

Голям акционер в Activision Blizzard се противопоставя на сделката с Microsoft

Новината за на Activision Blizzard от страна на Microsoft изненада мнозина. Компанията беше към този момент придобила няколко гейм студиа в последните години, като за последно това беше издателската група на Zenimax, сплотяваща няколко високопрофилни разработчика, сред които Bethesda, Arkane и FromSoftware. Привличането на Activision Blizzard означаваше, че Microsoft се трансформират в същински гейм мастодонт, концентриращ голяма власт в промишлеността. Да не забравяме, че те са притежатели на незаобиколима платформа за видеоигрите, като Windows и лична подпора. В последните години показаха лична абонаментна услуга също, развиват и Microsoft Cloud Gaming (преди xCloud). Може ли някой да спре компанията от това да се трансформира в монопол? Със сигурност доста притежатели на PlayStation си задават този въпрос.

А отговорът може да пристигна от самите Activision Blizzard и по-точно от редиците на техните акционери. Става дума за SOC Investment Group. В оповестено преди два дни до Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати, инвеститорската група приканва останалите акционери в компанията да гласоподават против сливането на срещата на сдружението, която ще се организира в края на този месец. Групата, изострен критик на метода, по който Activision Blizzard подходиха към свадите, свързани с компанията от предходната година, твърди, че договорката не е преференциална за вложителите на компанията, защото не се прави оценка вярно капацитета за бъдещи облаги на издателя, защото се подценява мащаба на вредите, нанесени от свадите за полов тормоз и некомпетентния метод на управлението на Activision Blizzard, който е довел до закъснение на стартирането на артикули и срив в цената на дяловете на сдружението. Освен това, една сходна договорка, считат те, без значение дали ще е с Microsoft или друга компания, ще нанесе забележими вреди на конкурентната среда.

„Акционерите на Activision ще получат по-големи изгоди посредством промяна на сегашния ръб на шефовете, което ще разреши на компанията да премисли действителния си капацитет, а също по този начин да ангажира и помогне на чиновниците на Activision Blizzard в усилието им да изградят отначало корпоративната просвета и възстановят репутацията на компанията“, пишат от групата в своето писмо. Освен това, SOC Investment Group (преди CtW Investment Group) напомня, че е значим вложител в компанията и оперира с пенсионни фондове и профсъюзна организация с над четири милиона члена, защитавайки техните ползи.

Както към този момент ви, през предходната година, профсъюзна организация заведе дело против Activision Blizzard за упражняван тормоз на чиновниците на студиото от страна на представители на управлението на компанията. Те се базират на лично следствие, траяло повече от шест месеца и свидетелства на някогашни и сегашни чиновници на Activision Blizzard. Впоследствие се оказа, че Боби Котик и компания са скрили от акционерите на компанията, както свадите, по този начин и самото следствие. Последва внезапен спад на цената на дяловете на Activision, уволнения, оставки и още разкрития. Изглежда, че това е и бил момента, в който изпълнителният шеф на Blizzard Боби Котик да вземе решението да продаде компанията. Това, изясняват SOC е станало на цената на дяловете на студиото след техния срив и по този метод сумата, която Microsoft се съгласява да заплати е надалеч по-ниска от действителната стойност на дяловете.

Аргументите на SOC Investment Group звучат повече от безапелационно, само че какво ще решат акционерите на компанията и регулаторните управляващи в Щатите и дали ще дадат зелена светлина на договорката, следва да разберем. Срещата на акционерите на Activision Blizzard ще се организира на 28-ми април.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР