Новината за косматия талисман на Света София напомня за котето

...
Новината за косматия талисман на Света София напомня за котето
Коментари Харесай

Игриво коте се превърна в талисман на храма Света София в Истанбул

Новината за косматия амулет на " Света София " припомня за котето Гли, което дълги години се радваше на вниманието на посетителите до гибелта си през 2020 година
Игрива котка се вмъкна в новооткрития етаж за туристически визити на храма " Света София " в Истанбул и плени сърцата на посетителите, оповестява турския новинарски уебсайт Хюриет дейли нюз, представен от Българска телеграфна агенция.

Посетителите на храма не можаха да устоят на чара на четириногия жител, който бързо се трансформира в атракция както за локалните хора, по този начин и за туристите.

От 15 януари " Света София " е разграничена на две пространства с обособен вход. Голямата молитвена зала на входния етаж е със свободен достъп и е предопределена за поклонение. Вторият етаж, където се влиза против входна такса от 25 евро, е очакван за туристически визити на храма.

Практиката беше препоръчана като решение за дългата опашка на входа на историческия обект.

Посетителите на " Света София " към този момент имат опция да се срещнат и със симпатичната котка, вмъкнала се в етажа за туристически визити. Опашката от гости, чакащи ред да погалят новия амулет на храма и да се снимат с него, е станала наклонност, показва изданието.

Новината за косматия амулет на " Света София " припомня за котето Гли, което дълги години се радваше на вниманието на посетителите до гибелта си през 2020 година, припомня Хюриет дейли нюз.

Котето Гли имаше и личен профил в обществената платформа Инстаграм с над 100 хиляди почитатели.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР