Новината за германските танкове, които ще отпътуват за Украйна предизвика

...
Новината за германските танкове, които ще отпътуват за Украйна предизвика
Коментари Харесай

НАТО: Германските Леопарди могат да помогнат на Украйна да спечели

Новината за немските танкове, които ще отпътуват за Украйна провокира позитивни реакции от сътрудниците и упреци от Русия.

В сериозен миг във войната с Русия немските танкове могат да оказват помощ на Украйна да победи и да надделее като самостоятелна нация, написа в „ Туитър “ генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. „ Силно поздравявам водачеството на Германия в даването на „ Леопард 2 “ на Украйна в консултация с други съдружници и сътрудници на НАТО.

Френският президент Еманюел Макрон акцентира, че решението на Берлин ускорява френската поддръжка за Киев с проектите на Париж също да изпрати танкове.

Други европейски страни също показаха подготвеност да се разделят със личните си бойни танкове като част от по-широка коалиция.

Украинският президент Володимир Зеленски даде ясно да се разбере, че се надява да получи по-значителен брой танкове от западните съдружници.

 
Много съм благополучен. Искам да благодаря на Германия, на Англия и на Съединените щати, че взеха това решение. Като цяло съм доста признателен на света за поддръжката за Украйна. Но в случай че приказваме искрено, броят на танковете и времето за доставка в Украйна са от решаващо значение.
Володимир Зеленски, президент на Украйна
Доставката на западни танкове трансформира характера на войната, тя ще се трансформира в друга война. Техническите характерности на тези танкове ще покачат качеството на нашите военни дейности.
Полк. Олег Жданов, боен специалист

Тези проекти бяха разкритикувани от Русия. Прессекретарят на съветския президент ги назова неуспех в софтуерно отношение и добави, че разноските за доставка на тежки танкове за Украйна ще бъдат в тежест на европейските данъкоплатци.

 
Най-важното е, че тe очевидно надценяват капацитета на тези танкове, който ще добави към въоръжените сили на Украйна. Просто поради софтуерните аспекти това е много пагубен проект. Това е още едно неправилно разбиране, освен това много надълбоко. Повтарям – те ще изгорят като всички останали.
Дмитрий Песков прессекретар на съветския президент

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба прикани всички страни, които имат танкове " Леопард 2 ", да " дават колкото се може повече от тях ", с цел да оказват помощ на Украйна да отблъсне съветската инвазия.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР